/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1 -2
    - Madem gereksiz, biz niye başbakan seçtik?
    - Biz aylarca Davutoğlu afişleri astık, arkasında gezdik, propagandasını yaptık, oy topladık da seçimden sonra yol verdin.
    Diğerlerinin kararlarına, fikirlerine saygın yok da bizi niye adam yerine koymuyorsun?
    - Bakanları meclis dışından tayin etmek için yasa çıkarıyorsunuz. Biz niye mecliste tek başına iktidar olalım diye çalıştık?
    - Madem MHP'lilerle aynı fikirdesiniz, biz niye size oy veriyoruz? Madem ki "Bahçeli'nin sözünün üstüne söz olmaz" niye Binali'yi vekil seçtik?
    - Benim seçtiğim vekilin mecliste kullandığı oyu niye kontrol ediyorsun? Beni mi temsil edecek, seni mi? Şahsi iradesi yoksa niye seçiyorum?
    - Dolar 4 lira olurken ben niye seni savunuyorum? Sen dolar zenginiyken, niye dert edesin? Ben TL fakiriyken niye seni savunayım?
    - Sen sarayda oturan başkan olduğun halde ek ödenek, örtülü ödenek, yetki yetişmiyor. Durmadan yeni yetkiler istiyorsun.
    Senin gözün bunlarla doymuyorken, ben niye asgari ücreti beğeniyorum? Neden halk ekmekle besleniyorum?
    - Sen, seni başkan yapan, ömrün boyunca cebine maaşını, kursağına lokmanı koyan, altına saray veren sistemi beğenmiyorsun da ben senin 15 senelik iktidarında yaptığın her şeyi ne diye beğeniyorum? Sen 15 senedir ağzını her açtığında isyan ediyorsun da ben niye 15 senedir memleket güllük gülistanlık gibi davranıyorum?
    - Seni 15 senedir iktidar yapıp her türlü yetkiyi verdiğim halde, neden o iktidardan indirme hakkımı elimden alıyorsun. Yarın anama sövsen, yüzüme tükürsen nasıl hesap soracağım?
    - Yoksa ben geri zekâlı mıyım?
    Bir tane AKP'li de çıkıp kendisine bunları sormuyor.
    Aksine, onların yerine de dertleniyorsun; papağan gibi örgüt ismi saya saya dolanıyorlar.
    ···
   tümünü göster