1. 1.
    +1
    sizlerin şişirdiği egodur.

    çok samimi söylüyorum, ne zaman kazandım fakülteyi apartmandaki komşular hal hatır sormaya başladı lan. önceden varlığın fark edilmezken şimdi bi topluluğa girince "ooo doktorumuz gelmiş!!" diyolar. sanki çok bi tak yemişiz gibi. bi yerde biri sana işini sorunca hemen başkaları atılıp böbürlenerek "o doktor!" diyor. hastanede bi teyze görüyosun "evli misin sen?" diyo. bak kimsin nesin bilmez, sırf üzerinde beyaz önlük var diye.

    niye yapıyosunuz?

    onu geçtim şeker gibi doktor düşün. o zaman da gelip diyeceksin ki "bana şu ilacı yaz bu ilacı yaz, şundan da istiyorum. iki gün de rapor yaz." bi şeyin takunu çıkarmadan duramıyosunuz. doktor da insandır herkes mesafeyi ayarlayamıyor. ayarlamayınca soğuk davranmak zorunda kalıyor.

    daha geçen gördüm. altı yıl okumuş, gitmiş bi de üstüne tus kazanmış gelmiş asistan olmaya 25 yaşında hala sınav çalışan kızın önüne hocanın imzalaması gereken tetkik attılar. imzayı atmayan hoca ihtiyacı olan hasta ama tetkik alakasız bir doktorun suratına atılıyor. napsın o kız? sonraki girene şirine mi olsun bi anda? tek doktor görüp gidiyorsunuz. sizden önceki adama/kadına saldırmaya mı çalıştı, yoksa hastalığını araştırıp gelmiş teşhisini kendi koymuş ukalalık mı yapmış biliyor musunuz? biraz anlayış deyip duruyorsunuz. bazen sizin de aynı anlayışı göstermeniz gerekiyor.

    mesela bi mühendise diyebiliyor musunuz? "evet şimdi oradan gelen devreyi bağla, şimdi şuradan düzenek kur." bilmem bi şeyler. polise diyebiliyor musunuz evet şimdi kelepçeyi öyle tak başını da bastır vs. diye? doktora diyorsunuz ama. adam muayene edeyim diyor "yok sen öbürlerini bırak sadece kalbe bak!" diyorlar. çorabını çıkaracak diye. dokunmasa da hiç bakmadı diyecekler.

    ne anlatıyosam boşverin ya doktor egolu evet.. gitme o zaman egolu doktora.
    ···
   tümünü göster