/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +7
    Evet şişirilmiş bir balon öyle ki 10 aşan kitabı var. 1993-1995 yılları arasında Hakkari'de sorumlu olarak pkk'ya karşı yönettiği operasyonlar örgüte bağlı dağdaki militan sayısını 12.000'den 5.500-6.000 aralığına düşürmüştür. 30'a yakın kere yapılan sınır dışı askeri harekatların neredeyse tümü onun yönetiminde yapılmıştır. Dönemin Genelkurmay Başkanı Doğan Güneş Üç tane Pamukoğlu Paşa olsa terörü bitiririz. demiştir.

    Böyle bir paşa şişirilmiştir. pkk ya karşı yaptığı operasyonlar;

    I. PKK Kirpi Operasyonu
    II. PKK Balkaya Operasyonu
    III. PKK Kuzey Irak Mezi Harekatı
    IV. PKK Karanlık Dağ Operasyonu
    V. PKK Buzul Dağı Operasyonu
    VI. PKK Ejder Operasyonu
    VII. PKK Karadağ Operasyonu
    VIII. PKK Kuzey Irak Hakurk Operasyonu

    Döneminin 24 operasyonunun 21 i Osman Paşa ya aittir. Pkk bitme noktasına gelirken Ankara'dan operasyonlar için sadece bir kere izin almış diğer operasyonlar askeri şuuru ile kendi tarafından yönetilmiştir.

    pkk ya büyük darbenin vurulduğu bir operasyonu 40 gün sürmüş ve 700 pkk linin vurulduğu operasyonda 33 şehit verilmiştir.

    Şişirilmiş bir balon;
    Türk Silahlı Kuvvetleri’nde 5 kez Üstün Birlik Yetiştirme Nişanı almış, başka bir komutan bulunmuyor. Hatta bir subayın bu onuru tüm hayatı boyunca ancak 3 kez yaşayabileceği söyleniyor. 
    ···
    1. 1.
      +1 -8
      bak hala kendi görüşüme saygısızlık edip üste çıkıyorsunuz. fakat şuan el-bab harekatı gibi operasyonları yöneten komutanların hakkını yiyip sadece rütbesiyle üstte duran bir adamı bana sevdirtmekte ısrar ediyorusunuz. eğer sizin mantığınızda düşünmek gerekirse pamukoğlu döneminde verilen şehitlerin, kayıpların,sivil kürtlerin haddi hesabı yok. tabi hayranlığınıza ve sevginize saygı duyarım, fakat ondan daha yetenekli (fırat kalkanı generalleri) gibi komutanlar ve onlardan bin kat daha değerli şehitlerimiz varken bu kadar bağlanmanıza,bir diğer adıyla çomarlığa kişisel tepkimi koydum.bir de sen bidaha benim cevaplarıma gelme lan,git o nickini de sil amk veledi.
      ···
    2. 2.
      +2
      Bin kat daha değerli şehitlerimiz var he oğlum şuna cevap yazmayın aq havlasın havlasın gitsin
      ···
   tümünü göster