/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +5
    Muhtemelen bazı başlıklar açılacak ve "cihatçılar birbirine girdi, araplar işte ne olacak daha kendi aralarında bile anlaşamıyorlar" gibi saçma sapan gram bilgilendirme taşımayan bilgi kirliliği oluşacak. Bu yüzden bu başlığı açıp olan biten bazı şeyleri özet geçme gereği duydum.

    Kronolojik olarak,

    1- Şam'ın Fethi Cephesi (Eski Adıyla El Nusra) Bir aydır çokça kez ABD tarafından drone saldırılarına uğradı, bir çok komutanını ve savaşçısını kaybetti. Bunun sebebi ise karargahlarına ve araçlarına yerleştirilen çipler idi.

    2- Dün Astana'da rejim ile anlaşmak için bulunan muhalif gruplar Şam'ın Fethi Cephesi ve IŞiD ile savaşmayı, rejim ile anlaşmayı kabul edip altına imza attılar. Fakat bu gruplar Şam'ın Fethi Cephesi ile defalarca kez ortak operasyona çıktı, çoğu şehir ve beldeleri birlikte yönetiyorlar, Esed rejimine ve PKK'ya karşı sırt sırta savaşıyorlar(dı).

    3- Şam'ın Fethi Cephesi'nin karargahlarına ve araçlarına çip yerleştirenlerin Astana görüşmelerine katılan gruplardan biri olan Ceyş'ul Mücahidin olduğu ortaya çıktı (Bu grup Halep olsun, idlib olsun ve başka yerler de olsun bir çok yerde Şam'ın Fethi Cephesi ile birlikte aynı saflarda savaştı).

    4- Sabrı taşan Şam'ın Fethi Cephesi başta Ceyş'ul Mucahidin olmak üzere Astana'da kendisine karşı savaşma kararı alan grupların karargahlarını ve merkezlerini kuşattı.

    5- idlib'de Şam'ın Fethi Cephesine karşı halkı ayaklandırmak isteyen bu gruplar halk tarafından öfkeyle karşılandı ve reddedildi, hain ilan edildiler.

    6- Suriye'deki bir çok ileri gelen "alim" bu tavrından dolayı Şam'ın Fethi Cephesi'ni kınadı, Ahraruş Şam ise bildiri yayınlayarak ateşkes sağlanmasını ve sorunun mahkemede çözülmesini istedi.

    7- Aynı zamanda Ahraruş Şam ve Nureddin Zengi hareketlerinin içerisinden 4 grup Şam'ın Fethi Cephesini destekliyor.
    ···
   tümünü göster