/i/Okul

"Eğitim, kafayı geliştirmek demektir, belleği doldurmak değil."
    başlık yok! burası bom boş!
http://www.kisa.link/CRH
  1. 1.
    +2
    Kaynağın tamamı : https://universitedeyiz . blogspot.com/2017/01/ygs-paragraf-cozumu. html

    Paragraf çözme yöntemleri

    Evet belki elimizde bir sihirli değnek yok ama her işte olduğu gibi bu işte de bir kaç ufak püf noktaya dikkat ederek beklediğimizin üzerinde bir başarı elde edebiliriz.

    Öncelikle belirtmeliyim ki eğer bu zamana kadar okumayı sevmemişseniz şuandan itibaren çok radikal bir değişiklik beklemek hata olur. Gazete olur, makale olur roman olur yada şiir olur farketmez bunları okuyan ve anlamaya çalışan kişi sizin önünüzde demektir.

    ilk yöntem bugünden itibaren okumaya başlamaktır. Bunu yaparken sevdiğiniz şeylerden başlayın. Yani dünya klagibleri sizi sıkıyorsa okumayın gidip fantastik seri kitaplar okuyun, gazete okuyun. Yok ben internetten 4 satırdan uzun yazı görünce okumuş gibi yapıp geçerim derseniz sınav sonuçlarının açıklandığı gün çok ağlarsınız.

    ikinci yöntem soruya konsantre olabilmektir. Yani sınava başladınız ve dikkatinizi hemen sınava odaklayamıyorsunuz hala heyecanlı, hala titriyor hala ya yapamazsam düşüncesi ile cebelleşiyorsunuz. O zaman durun biraz sakinleşin. Bu düşünce 5/10 dakika içinde silinip gidiyor rahat olun. Bu süre zarfında boş durmamak ve ygs sınavında 1 dakikanın bile önemi olduğunu unutmadan en kolay yapabileceğiniz alanı açıp oradan başlıyorsunuz. Bu genelde din olur çünkü az çok herkesin yapabileceği seviyede sorarlar. Gerçi 2016 ygs din soruları imam alımı soruları gibiydi ama olsun.

    ilk beş dakika atlatılıp sizler yeterince sakinleştiğiniz de dönün paragraflara ve olabildiğince konsantre bir şekilde okuyun soruları. Başka hiç bir şeye odaklanmayın. Bırakın sınavdan çıkınca kime ne söyleyeceğinizi o zaman düşünürsünüz. Soruları doğru okuyun.
    Sık yapılan hatalar vardır. Soruda hangisidir ile hangisi değildir arasındaki farka dikkat edin. Evet hız önemli ama yanlış cevapladıktan sonra pek bir kıymeti kalmıyor bunun.

    Ekgib okumak, yanlış okumak, yavaş okumak gibi durumlar sizin baş düşmanınız. Elinizden geldiğince bu durumlara düşmemek için çalışıp çabalayın emin olun tek bir soru sizi hayalleriniz için binlerin önüne geçirecek.

    Üçüncü olarak yapmanız gereken soğukkanlılığınızı sınav boyunca korumak ve elinizden geldiğince karar vermeye odaklanmak. Eğer heyecan katsayınız normalin üstüne çıkarsa emekleriniz yalan olur. Bunun sebebi ygs sınavının bilgi değil dikkat ve hızı ölçmesidir. Soruyu okudunuz anlamadınız sonra başa dönüp paragrafı tekrar okudunuz ve yine anlamadınız işte o zaman kararınızı verin ya anladığınız kadarıyla bir cevap verin yada geçin gidin. Geriye döndüğünüzde mutlaka o soruyu doğru cevaplarsınız klişesine girmek istemiyorum çünkü bunun bir garantisi yok.
    ···
   tümünü göster