/i/Devlet

  1. 1.
    +9 -1
    Bildiğiniz gibi ülkemiz son yıllarda çok sayıda silah ve muharebe araçları üretti ancak bunlardan bazılarındaki sıkıntıları malum medya yüzünden haberimiz olmuyor.Ben bu sorunları derledim;
    1)Altay Tankı:
    Beyler biz ilk tankımız 1940 yılında ürettik ancak motorunu biz geliştirmemiştik ve Ford motoru kullanarak dışarıdan hazır aldık. Belkide biz kendimizde yıllar içinde geliştirebilirdik ancak Amerikan yardımları sonucu seri üretime geçmeden bu proje rafa kalktı.
    Yerli diye bildiğimiz Altay tankınında motorunu biz üretmiyoruz.Şuan motor arıyoruz ve motoru illaki bir yerden buluruz ancak motorun sahibi firma ihraç etmemize onay vermezse(Daha önceki tankımıza ford izin vermemişti aynışekilde atak helikopterindede bu sorun var) belkide Türk Cumhuriyetlerine, Pakistana ihraç edemeyebiliriz. Atak helikopterinide sırf motoru Amerikan yapımı olduğu için Pakistana satamadık onlarda Amerikan yapımı helikopter aldı. Bunun gibi birkaç sorun daha biliyorum ama yarın komite sınavım var eğer okunursa yazmaya devam ederim iyi akşamlar..
    ···
   tümünü göster