/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +97 -5
    bakıyorum herkes kızı nasıl tavlarım? nasıl am giberim, nasıl fanteziler uygalarımın peşinde.

    bakıyorum daha yaşı 16 olan panpalar bir kız için harap ediyor kendini.

    Bakıyorum çoğu kişinin amacı am olmuş.

    olum siz malmısınız dıbına koyim, tek hayaliniz hayvanlar gibi gibişte,

    oysaki daha önemli sorunlarınız var. ne mı?

    -Ulan bre dıbına kodumun ergeni geleceğini kurtarmak için ne yaptın lan? anca ışin sabah akşam ferre izlemekte. biraz ders çalışayım notlarımı yükselteyim derdi yok. ilerde iyi bir işiniz olmazsa tak verir kızlar size.

    -Bi baklan kendine. Allah'ını seviyorsan dön bir bak. Ne yaptın lan kendini geliştirmek için bugün?Bir sportif aktivite yaptın mı?Bir kitap okudun mı açıp? ne yaptın? Kızların senin gibi tembel cahil anca ferre izleyen erkekleremi bakacağını sanıyorsun.

    -Ya vicdanın. Senin abilerin kardeşlerin-30 derecede -40 derece nöbet tutarken vatan için, daha 20 yaşında şehit olurken sen ne yapıyorsun? Vicdanın hiç mi sızlamıyor?

    -Ya senin baban sabah akşam seni okutmak için çalışırken babanın parasını kızlara yedirmeye utanmıyor musun? Ulan o adam yıllardır aynı paltoyu giyerken sen onun parasını kızlarla kafede yemeye utanmıyor musun?

    -Ya torunlarına ne diyeceksin? Yarın bigün torunların gelip dede neden bu ülke için birşey yapmadınız? diye sorduğunda kusura bakma toruncuğum nineni gibmeyi planlıyorum mu diyeceksin?

    -Ya ahirette ne yapacan. Allah'ın sana verdiği bu bedeni sadece nefisin için kullanmaya , cunup gezmeye harama bakmaya, küfür etmeye, zina yapmaya utanmıyor musun?

    -Ulan herşeyi geçtim hicmi utanmıyorsun annenin emeklerine?O kadın sabahın köründe kalkıp kıyafetlerini ütülüyor, sana kahvaltı hazırlıyor, hasta olduğunda sana bakıyor, ödevini yaparken meyveni getiriyor. Sırf sen oku adam ol diye. Peki sen annen bu kadar emek sarf ederken okulda ders dinlemeyip karı kız düşünmeye utanmıyor musun?

    Ben senin adına utanıyorum...
    ···
   tümünü göster