/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +20 -5
    Baştan söyleyeyim, chp'li değilim. Günahım kadar da sevmem chp'yi. Özellikle muhalefet yapmayı becerememesi ve son yıllarda pkk-hdp'ye karşı olan şarlatanlıklarından dolayı. Ama bu başlıkta herif chp'yi eleştirmemiş, yalan yanlış şeylerle gömmüş amk.

    -Senelerce %25 oy alarak 80 sene bu ülke yönetiminde söz almış chp...

    +Bu cümle zaten fiyasko, birincisi tek parti dönemi 27 sene sürdü 80 değil. ikincisi her dört seçmenden birinin oyunu alan parti bırakta ülke yönetimine katılsın amk.

    -Cumhuriyet Halk Partisi. Anadolu insanını aşağılamış halkın seçtiği lideri darağacına zütürmüş

    +Bu ülkede halk tarafından seçilip darağacına giden tek lider adnan menderestir, peki soruyorum size beyler mendersin asılması ile chp'nin ne gibi bir bağı var? inönüyü de günahım kadar sevmem ama adam menderes asılmasın diye zütünü yırtmadı mı?

    -hüküm sürdüğü 80 senede ülkeye hiçbir faydası olmayan heykeller dikmekten başka bir şey yapamamış bir partidir CHP

    + Dediğim gibi chp 80 sene değil 27 sene hüküm sürdü. Bu 27 senenin 15'i de atatürk dönemi. 6'sı da savaş yılları. Geriye kalan 6 senede yaptıklarını eleştirebilirsin eyvallah ama kimse atatürk dönemi chp'sini çalışmamakla suçlayamaz. Osmanlıdan devralınan mirasla atatürkün inönüye devrettiği türkiye cumhuriyeti arasında dağlar kadar fark var ki tek tek saymaya uğraşamam.

    E ikinci dünya savaşı döneminde ki chp'yi de elştiremem. Elinizi vicdanınıza koyun, sovyetlerin doğuda almanların batıda pusuya yattığı kanlı bir savaş. ithalat 1 milyon, ihraacat 1,5 milyon azalmışken kim nasıl bir yatırım yapabilir ülkeye?

    Tekrar söylüyorum chp'li değilim ama kimseyide yalan yanlış şeylerle itham edemem.
    ···
    1. 1.
      +3 -3
      Adnan Menderesi asan Inonu ekibi. Inonu Chpli.Bu yuzden alakasi var.Chp 27 sene tek basina iktidar olsa da darbelerle muhtiralarla hep ulke yonetmistir. yuzde 25 oy seni soz sahibi yapmaz yeterli bir oy degil yuzde 25 oy ile bu adamlar senelerce ulke yonettiler
      ···
      1. 1.
        +1
        Bak dıbına koduğumun salağı, 27 mayıs darbesini yapan 9 subaylık bir cuntadır. Ne chp ne de başka bir parti ile ilişikleri yoktur.

        https://tr.m.wikipedia.org/wiki/27_Mayıs_Darbesi

        Yüzde 25 yetersiz diyorsun, kimse sana yeterli bulup bulmadığını sormadı ama söyleyeyim, %25 demek 40 milyon seçmenin olduğu bir memelekette 10 milyon oy almak demektir ki 10 milyon oy alan adam meclise 100-130 arası milletvekili sokar. Totalde 550 kişilik parlamentoya 100-130 vekil sokan adamda ülke yönetimine seve seve olmasa gibe gibe katılır
        ···
    2. 2.
      -1
      Cuntacilar inonuden talimat almiyor demi amk salagi. Gerizekali herif inonuyu basa getiriyorlar inonu de olaydan darbeden habersiz demi. kelimeler bos bu amk mallarina
      ···
      1. 1.
        0
        La gardaşım gece gece ne tür bir madde içtin sen? Cuntacılar inönüden nerde talimat almış yalancı bin?

        Cuntacılar inönüyü tekrar nasıl iktidara getirmiş amk salağı. Cuntacılardan sonra demokrat partinin devamı olan adalet partisi iktidara geldi salak herif. inönü 1950'den sonra iktidar miktidar olmadı.
        ···
      2. 2.
        -1
        Lan amina kodumun cahiline bak bi de bana kafan guzel diyor nenderesten sonraki gecici askeri hukumetin ardindan askerler inonuyu basa getiriyorlar. Ismet inonunun de senin de amina koyayim
        ···
    3. 3.
      0
      Şunu adam yerine koyup şöyle ciddi cevsplar vermeyin la kendilerini bir tak zannediyor kahpe huur çocukları
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster