/i/Tespit

  1. 1.
    +57 -7
    Göktürk alfabesi ne ya, oldu olacak göçebe hayatımıza geri dönelim. At sırtında ok atalım. Bende eski tarihimizin tam öğretilmesini isterim ama Göktürk alfabesinin zorunlu hale getirilmesi sana hiçbir şey kazandırmaz sen bunu öğrenmek istemediğin sürece. Yerli üretim içinde destek var ancak vatandaş pek üretken değil bunu aşmamız lazım.
    ···
    1. 1.
      +1
      Avrupalılar Latin alfebesini öğretmiyolar çünkü gereksiz. Göktürk alfabesi de aynı şekilde
      ···
    2. 2.
      +2 -1
      Yerli üretime nerede destek var Allah aşkına. Sallarken karşınızdakini salak görmeyin. En basitinden Tübitak'ta birinci olan projeleri ve reddelip yurt dışında derece alan projeleri de biliyoruz. Bu halk düzenbaz ve hilekardir evet. Ama yöneticiler de bu halktan çıktığına göre tüm suçu halka atmak andavallık olur.
      Lise öğrenciyim ve reddedilen onca proje biliyorum. Aslinda o tubitak falan da hikaye. Ülkenin tubitak sayesinde bilimde ilerlediğini düşünüyorsaniz biraz salaksinizdir. Tamamen torpilin döndüğü insanlar topluluğ(en azindan şu dönemde öyle)
      ···
    3. 3.
      0
      Yav tamam bir tek siz biliyorsunuz herşeyi aynen devam et ben yalancıyım sahtekarım tamam rahatladınmı kardeşim. Ben yaşayarak görmedim hiçbirşeyi hep bizi kandırıyorlar hadi git şimdi ödevlerini yap ve sen bizim gibi aptal olma müthiş buluşlarınla yada siyasetinle ülkeyi refaha kavuştur haydi aslanım benim.
      ···
    4. 4.
      -2
      Ulan andaval herif sen göktürk alfabesini bilsen eğer. Gidip tarihini kendin okursun ya zaten özürlü
      ···
      1. 1.
        -1
        Eğer malın biri liseli bir bin olsaydım aynı senin gibi bişeyler saçmalardım, hadi gibtir git şimdi saygıszlık etme abilerine bidaha.
        ···
    5. 5.
      +1
      Türklerin yazili kaynaklari orhun kitabeleriyle başlar bu nedenle kendi tarihimizi malesef çin mogolistan gibi ülkelerdeki kaynaklardan öğreniyoruz yani gidip tarihini okumak için Gokturkce ogrenmek gereksiz bir islem. Gokturkce bilen birisi olarak söylüyorum ölü bir dil fakat gercekten öğrenmek isteyen arkadaşlarım varsa da ogrensinler bunun için youtube da Gokbey Uluç abimiz cok güzel bir şekilde dersler veriyor dileyenler google playden de göktürkce öğreniyorum uygulamasini öğrenip eski dillerini inceleyip öğrenme fırsatı bulabilirler.
      ···
      1. 1.
        0
        Eyvallah panpa öğrenmek istiyordum
        ···
    6. 6.
      0
      Arapça Öğrenmek'ten Daha iyi
      ···
    7. 7.
      0
      Kardeşim helal olsun iç sesime vicüd buldun adamsın
      ···
    8. diğerleri 5
   tümünü göster