/i/Soru Cevap

Bilmemek değil başlık açmamak ayıptır.
  1. 1.
    +115 -31

    CEVABI AÇIKLADIM


    (Babayı evlendirsin diyenlere ayar oluyorum)



    Bi mantık sorusu sorucam ve eminim yüzde 90 cevabı bilemeyeceksiniz. Ve soruyu başka yerde okumuş olma ihtimali yok. Cevabı bulamazsanız (%90) rez alıp şuku atarsanız sevinirim.

    Bi babanın 3 oğlu var her birine 100 altın veriyor. 3 ü de parayı harcıyor. Biri bi elma alıyor bu elma tüm hastalıklara deva olur öyle bi elma. Biri uçan bi halı alır istediği yere süratle gider. Diğeri ise bir ayna alır ama bu ayna dünyanın öbür ucundaki yerleri bile gösterirmiş.

    Bu 3 kardeş bir gün aynadan bakarken bi ülkede kralın kızının hastalandığını ve hastalığa bir türlü deva bulamadığını görmüş. Ve bu kral kızımı kim iyi ederse kızımı onunla evlendiricem demiş.

    Bu 3 kardeş hemen halıya atlamış gitmiş kralın ülkesine. Vermişler elmayı ve kız iyileşmiş.

    Kral demiş ki kızımı birinizle evlendiricem ama hanginizle. O demiş benim aynam olmasa sizi göremezdik iyileşemezdi benle evlendir demiş. Öbürü demiş benim halım olmasa buraya gelemezdim benle evlendir demiş. Diğeri demiş benim elmam olmasa kızınız iyileşemezdi benim evlenmem gerekir demiş.

    3 kardeş kadıya gider ve durumu anlatır. Kadı bir karar vermiştir.

    BEYLER SORU DA BU iŞTE KADI NE KADAR VERMiŞTiR VE NEDEN BU KARARI VERMiŞTiR?

    ELMACI MI HALICI MI AYNACI MI

    Rez alıp şuku atın cevabı yarın 18.00 da buraya yazıcam.

    CEVABI AÇIKLIYORUM BEYLER ÇOK BEKLEDiNiZ.


    Kral kendi kızımı kimseye yar etmem der ve kızıyla evlenir.

    Reel son: kadı halıcıyı çağırır halın nerde der burda der, aynacıyı cağırır aynan nerde der burda der, elmacıyı çağırır elman nerde der yok der. O zaman kız senin hakkın.
    ···
   tümünü göster