/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    -1
    2017 de halk yeni cumhurbaskanlığı yani baskanlık sistemini kabul etti. zamanın cumhurbaskanı dexter katıldığı ilk baskanlık secimini kazadıktan hemen sonra feto operasyonlarına hız verdikten 2 yıl sonra abd den fetoyu getirtti. sonrasında mühebbet hapsine atılan feto 2 yıl içinde öldü. tabi bu yıllar içerisinde pkk ve işide büyük darbe yapıldı.. 2035 yılı itibari ile pkk dağıldı. 2023 yılında bor anlasması ile türkiye dünya süper güçlerinden olmustu. trump abd yi batırma noktasına getirmis dolar fiyatları dibi görmüştü. bor'un hızlı işlenmesi ve uzun süreli olarak dayanması sebebi ile otomobil üreticileri bor ile calışan otomobilliler üretiyorlardı. dexter ve halk baskanlık sistemine iyice adapte olmus ve türkiyenin basına gelmis en büyük liderlerinden biri olduğunu düşünüyorlardı. bu gelişme ile birlikte haltın kişi başına düşen gelir miktarı 25k$ miktarını geçmişti. dexter 2030 yılına kadar başkanlık yaptı ve 2039 yılında hakkın . rahmetine kavustu..

    2040 yılında ben has inci partisini kurdum.
    bu olayların başlangıcı idi. chp den başkanlığı devralıp işlere koyuldum ama ne koyulmak beyler.. tabi önce kabineyi ayarlamam gerekiyordu. bakanları atatdıktan sonra baskan yardımcısı olarak bizim enisteyi aldım. ( enişte bos adam değildi gemileri vardı. bor isine gircektik) ikinci baskan yardımcısi olarakta halkın sevdigilisi harun abiyi aldım ki bize destek cıksın halk ayaklanmasın.
    ana yasa mahmkemesine atamam gereken 12 adamı sırasıyla serkan, teletabi, namık, mal adam, orginal behlul, the net, okati, cemil, sarhoş amip, hayvangibiyim, kahvede cıkana amlı, aworms atadım. geri kalanlar secilecekti falan. neyse aradan 2 ay gectikten sonra ilk yasa teklifini sunacaktik. yasa teklifi kısaca bizim bordan daha cok para kazanmamız ile alakalı ama ülke için değil şahsıma para kazandıracaktı. bor ticaretini elinde tutan enişte bana bordaki vergiyi düşürmemi isticekti. sonrasında ise enişte fiyatı biraz yükselticek gelirini artıracaktı. ee tabi benim ne cıkarım olacak dicektim. olum sanada pay vercez sen merak etme dedi. tabi bana mantıklı geldi. hemen bi apar topar bi yasa teklifi hazırladım meclise sundum cıkması 2 ay gibi bi sürede olacaktı bu arada ise eniste bor fiyatlarını yükseltmek için piyasaya bor sürmeyi azaltacaktı.
    yasa teklifi geçmiş bor fiyatları %25 artmıştı. tabi halk cıldırıyordu ama harun abi cok iyi idare ediyordu durumu. ilk 6 ayda maaşımı 1000 e katladım. tabi hoşuma gitti bu durum. para akıyordu enişte gemi işinede sokmuştu. beni el altından bor satıyorduk diğer ülkelere. yasal düzenlemeler sıkıntısız bi sekilde geçiyordu. bizim tarafta herkes halinden memnundu halkı bırakın muhalefet partileri dahi sesini cıkaramıyordu. bi keresenide cıkaracak gibi oldular ahp(alkolik hareket partisi) nin basındaki hayırsızın fezlekesini verdik sonrasında pazarlık yapıp eger bi daha böyle bisi yaparsanız vatana ihanetten hapse girersiniz gün yüzü görmezsiniz diye aba altından sopayı gösterdik.

    devamı yarın...
    ···
   tümünü göster