/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    -1
    Samimi bulduğum için cevap veriyorum
    1- çok evliliğin birçok hikmeti var. Mesela bi evde kadın işine güç yetiremiyo veya erkeğinin isteklerini karşılayamıyor. Bu durumda erkek gayrimeşru yollara sapabilir. Bunun önüne geçmek için bu şekilde izin verilmiş. Bu konu uzun kısa kesiyorum.
    2- Allah ın kuklaları değiliz. Gaybı bilmesi kendi iradesiyle gerçekleştirdiği anldıbına gelmez. Sen kendi seçimlerinde kişiliğini oluşturursun
    3- eğer sadece hadislerden bahsediyosan şöyle söyliyim. Yalan hadisler kendini belli eder bi noktada. Doğru yanlış belli. Rengini belli eder hadis. Hadislerin hepsini reddetmek yanlışına düşme sakın.
    4- caiz değil tam uygun değil bu durumda. Bu hürmet etmekle alakalı. Senin her anını gören duyan birileri varken her b.ku yiyosunda ezan okunurken yatmiyosun veya kuran olan yerde ayaklarını uzatmiyosun ne manası var. Bunları yapma demiyorum ama diğerleri olmadan yapmacık duruyor bu hareketler
    ···
    1. 1.
      0
      EyvAllah kardesim tam olarak kafamda cozulmus deil ama dediklerin biraz acıkladı sagol
      ···
    2. 2.
      0
      Kendi kişiliğini oluşturmaz bizzat Kur'an'da geçer; "Allah dilediğini saptırır, dilediğini doğru yola iletir" "Allah onların kalplerini mühürlemiştir, kalpleri vardır gormezdirler"
      ···
    3. 3.
      0
      Ayrıca 1 erkek 4 kadın alabilirken neden 1 kadın 4 erkek alamaz?
      ···
      1. 1.
        0
        Ona or.spuluk deniyo.
        ···
      2. 2.
        0
        Erkeğe de pekekent yavşak huur çocuğu deniliyir
        ···
      3. diğerleri 0
    4. diğerleri 1
   tümünü göster