/i/Futbol

it's the futbol that's the futbol
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +6 -3
    1995 yılının sonunda şampiyonluk sayıları beşiktaş (9) galatasaray (10) ve fenerbahçe(12) şeklindedir. 1996-2000 arası fatih terim ile başlayan başarılar sonrası galatasaray, türkiye dışında kupa kaldırmasıyla da arayı iyice açmıştır.

    fenerbahçe ilerleyen senelerde arayı kapatmayı başarsa da,2002-2003 sezonunda mükemmel bir futbolla şampiyon olacak beşiktaş'ın 2003-2004 sezonunda önü samsunspor maçıyla başlayan hakem hataları sonucu kesilmiş, benzeri türden bir çıkış yapması engellenmiş ve başına aynı sene yıldırım demirören illet olmuştur. galatasaray ve fenerbahçe senelerce hakem hatalarıyla, kollamalarla,arayı iyice açarken, beşiktaş üçüncülüklerle yetinmek zorunda kalmıştır.

    2012 senesine gelindiğinde ise, hemen hemen 500 milyon euro borcu olan beşiktaş, neredeyse kayyuma devrolunmak üzereyken taşın altına elini koyan fikret orman sayesinde, mali şartlar neticesinde birtakım planlamalar yapmak zorunda kalmıştır.

    galatasaray ile fenerbahçe ise süper final gibi ıvır zıvırda hala birbirini yerken, çok geride kalan beşiktaş, gizlice,içten içe yapılanmaktadır aslında. beşiktaş seyretmektedir tüm olan biteni. feda etmiştir sezonunu, alay konusu olmuştur semtin abilerinin(!) dilinde, komidin esprisinden, türlü seviyesizliklere kadar.

    2014-2015 sezonuyla, evsiz barksız, statsız beşiktaş, ışık vermeye başlamıştır yavaşça. oynanan futbol ve yarışmacı kimliğiyle 30.haftaya lider zütürmüştür süper ligi.ama gerçek beşiktaş taraftarı, başarıya endeksli olmayan kesim, çocukluk aşkı beşiktaş olanlar, görmüştür oynanan futbolu, takımdaki ışığı.

    2015-2016 sezonuna gelindiğinde ise, dalga geçilen beşiktaş, stadyumsuz şampiyonluğa yürümektedir. semtin bir abisi(!) sezon sonunda 28 puan fark yemiş, diğer abisi ise 70 milyon euroluk kadroyla şampiyon beşiktaş'ın 5 puan gerisinde kalmıştır.

    3 sezondur en iyi futbolu oynayan beşiktaş, seneler önce galatasaray ve fenerbahçe'nin yaptığı çıkışı hakkıyla gerçekleştirmeye çok yaklaşmıştır.bu sene gelecek bir şampiyonluk, ardı ardına gelecek 2-3 şampiyonluğun daha habercisi olabilir. sportif anlamda yıldız sayısıyla övünen,bir sisteme sahip olmayan, günübirlik futbol oynayan fenerbahçe ve galatasaray'ı yakalaması an meselesidir.

    "para komidinin üzerinde" esprisi yapan güruh, takımlarının riva'dan arazi bağlama çabalarını üzüntüyle izlerken, başkanlarının "beni kızdırmasınlar istediğimi alırım" şeklindeki hamasetini gururla alkışlayan diğer güruh, uefa'nın mali açıdan geleceği en riskli 20 kulüp sıralamasında ilk sırada kendine yer bulan takımlarının haline içten içe üzülmektedir.

    mesele şudur ki,medya ne kadar iki takımlı bir rekabet isterse istesin,o devir kapanmaya doğru yol almaktadır. beşiktaş,son 20 yıl içerisinde, türkiye'nin en tanınan,en başarılı ve en güçlü takımı olacaktır.

    sözün özü, fikret orman doğru noktaya parmak basmıştır, büyük,şampiyon, lider,efendi beşiktaş;sarışınları kardeş yapmıştır.

    büyüksün beşiktaş
    ···
   tümünü göster