/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +3 -3
    Mantıklı olan doğanın kendisi insanın yaşamın doğanın döngüsü. Ben şuna inanıyorum bi Tanrı var evet ama bu Tanrı gökte bizi cezalandırmak istemiyor uzaktan izlemiyor. içimizde ve bir parçamız. O irade irade denilen şeyde bizi Tanrı'dan ayıran bizi biz yapan şey. Onun için benim gözümde ibadet namaz kılmak oruç tutmak değil iyi bi insan olabilmek. Kul hakkı denilen olay da tüm günah saydıklarınızı kapsadığı için yani birine yalan söylediğinde doğaya zarar verdiğinde yine Tanrı'nın parçasına zarar veriyorsun. Bu da bi şekilde sana geri dönüyor. iyi şeyler de öyle para parayı çektiği gibi iyilik de iyiyi çekiyor.
    ···
    1. 1.
      0
      Peki bende sana şunu söylüyorum. Kelime-i şahadet getirsen. Gunde sadece 1 saat namazını kılsan. Zaten sadece inanmak ve kelime-i şahadet getirmen sonsuz cehennemden kurtarıyor seni. Peki sen neden buna üşeniyorsun ? Çok.mu zor bu. Senin şuan inandığında öldükden sonra birşey yok. Bana göre de sen insanliğa faydaliysan tabi yerin direk cehennem değil. Ama neresi onu Allah bilir. Bi inanıp bi kelime-i şahadet getirip. Yapabildiğin zamanlarda namaz kılıcaksın. Çok zor olmaması gerek bence.
      ···
      1. 1.
        -1
        Zor olmasıyla bi derdim yok inanmıyorum arkadaşım. Kendi dilimde olmayan bi metnin söylenerek müslüman olunup olunamayacağına inanmıyorum. Cehennemde yanacağıma inanmıyorum. Tanrının benim ibadetime ihtiyacı olduğuna inanmıyorum. Sen söylüyorsun diye cennete gideceğini mi sanıyorsun çok mu mükemmel bi insansın yalan söylemedin hak yemedin açın karnını doyurdun mütevazı gösterişten uzak bi hayat mı yaşıyorsun. E senin dinin kitabın da özünde bunu istemiyor mu arkadaşım. Neden o zaman islam terör örgütleri var. Neden islam ülkelerinde kadın erkek ayrımcılığı var tecavüz var hırsızlık gasp var gösteriş var adam öldürmek zina var. E kelimeyi şaadet getiriyorsunuz çok kolay dimi bu allahtan da korkuyorsunuz madem neden bunca pisliği yapıyorsunuz iyi bi insan olamıyorsunuz
        ···
      2. 2.
        -1
        Bazı müslümanların hatta çoğu müslümanın kötü olmasi islamın hak dini olmasını değistirmez sırf bu yüzden mi inanmıyosun yani birkaç kötü insanlar yüzünden mi?
        ···
      3. 3.
        0
        dediğinize bakılırsa da siz de korkudan inanıyosunuz ben menfaatlerim için inanmam kardeşim doğru neyse odur.
        ···
      4. diğerleri 1
   tümünü göster