/i/İnanç

İnanç
  1. 101.
    +1
    Madem bir cevher niye direk cennette tanıtmadı kendini niye bu dünyada tanıttı madem amacı sadece tanıtmaktı neden sınava soktu bizleri ?
    ···
    1. 1.
      0
      zaten kendi iradeleri ile doğruyu yanlışı seçemeyen melekler var. Ve diyorum ki sana soruldu. Sen bu sınavı geçersen meleklerden üstün bir konumda olacaksın. Ve belki de seni yaratan Allah'ı görme fırsatın olacak. irade bizde. ister doğru ister yanlış. Karar senin. 70 sene sabredemiyor muyuz yani sonsuzluk için ? 50 sene rahat yaşamak için 20 sene it gibi derş çalışılıyor ama ?
      ···
    2. 2.
      0
      Kardeşim bana ne soruldu bu aynı şunu demek gibi olur "Sana 20.000.000.000$ vericektik ama sen reddettin bu arada haberin yok ha."
      ···
    3. 3.
      0
      Bak sadece şunu düşün. Herşeyi hatırlıyor olsan ve sana daha önce gideceğin cennet ve cehennem gösterilmiş olsa. Sen Allahı seni her daim izlediğini bilsen bu bir sınav olur muydu ? Hatırlamayacaksın zaten. Ama mahşer gününde sana sorulduğunu hatırlayacaksın. Bunu biz seçtik. Ya insan olmayı seçtik de ne oldu yani ? Ne kadar ağır yük var üzerimizde ? Allaha şükür sağlığım yerinde. 1 saatini namaza ayırıyorsun. 30 gün oruç tutuyorsun. Paran varsa zekatını ve hac ibadetini yapıyorsun. Hepsi insanlığa faydalı şeyler
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster