/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    0
    Biliyorum kim bu amk diyeniniz yüksek çoğunlukta olduğu için izin verin önce kendimi tanıtayım ondan sonra gibtir olur giderim. Yazı uzun diye çemkirmeyin veda ediyorum amk bırakda içimi dökeyim rahat rahat.

    Sözlüğe geçen sene üye oldum önüncüyüm ama sözlüğü kurulduğundan beri bilirim artistlik yapmayın uyarayım. Sözlük bir anda değişti ve trend başlıklar uygulaması getirildi herhalde ilk sözlüğü liselilerin hakimiyetine sokan da bu oldu. Bende aslında o aralar üye oldum bunun sebebi mezun oldum amk işsiz güçsüz takılırken o ara birkaç sağlam hikaye trendeydi okurken falan üye oldum.

    Neden facebook, twitter yerine burda zaman geçiriyorum derseniz orda herkes rol yapıyor. En yakınlarımın bile beğenilme çabası içerisinde olmadıkları biri gibi görünmeye çalışmaları, sürekli dini yada siyasi yazılar paylaşan orta yaşlı öğretmenlerim yada üniversiteye gitti diye kendini bir tak zanneden arkadaş çevrem tiksindirdi beni iyice.

    Burası her ne kadar rezil de olsa samimiydi isimlerimizle değil, netin yeni yayılmaya başladığı, zurna chat de kız tavlamaya çalıştığımız zamanlardaki gibi nick alarak yazı yazdığımız bu platform artık bambaşka birşeye dönüştü. Geçen seneyi bile mumla arıyorum.

    Yazarlar kendini tanıtabilmek için messengerda sohbet eder gibi başlıklar açıyor. Bazıları da anancılıkla gündemde kalıp prim yapıyor örnek: 7 delikli tokmak ve türevleri. Ona özenen bir sürü bin türedi şimdide. Eskiden @2 olmak için belli bir kapasite gerekirdi tam nokta atışı yapan sağlam vuruşlar olurdu ama şimdi reserved yada ananı bilmem ne yaptım gibi aptalca kelimelerle @2 kültürünüde gibtiler.

    Karı resmi koymadan dikkat çekmek zaten zor. Bazı binlerde bilinen yazarları yada modları kullanarak tanınmaya çalışıyor. Hazır modlardan bahsetmişken olan biten ‘Erkan Yolaç’la evet-hayır’ yarışmasına döndü. Kendi aralarında da atışıyorlar ama aralarında bir tane şerefsiz züt varki nalet gitsin. Kimden bahsettiğimi hala anlamayan varsa gibeyim nöronlarını bu züt namık dan başkası değil tabiki. Bu hayvan mod olacak güya şu saydığım sığırlarla 3 aşağı 5 yukarı aynı beyine sahip tam bir puşttur. Trollük yapıyor güya reisçi takılıyor ulan zaten 35 iq’ya sahip liseliler hemen atlıyorlar tartışıyorlar birde bu adam mod güya amk böyle modun ben afedersin.

    Yazı uzuyor diye dellenme oku hak vermesende olur ama düşün en azından. Sözlüğü mizahtan gittikçe uzaklaştıran ve yazı yazma kalitesini düşüren en önemli unsur başlık sınırlamasının olmaması ve denetim denen şeyin namık örneğinde olduğu gibi olmaması. Sürekli tartışma ortdıbına dönmesinin sebebide siyaset. Ulan ne yaşadınızda bu kadar ahkam kesiyorsunuz hepiniz başımıza orta doğu uzmanı, hepiniz başımıza siyasi ilimler uzmanı, finans danışmanı kesildiniz.

    Biz bilmiyormuyuz siyaset konuşup trende çıkmayı he siyaseti sadece millete çomar diyerek kendini bir tak sanan hiçbir gibe derman olamamış huur çocuğu. Ya sen profiline kurt resmi koyup iphone 6s’den ‘Tengri biz menemen’ yazan ırkçı tilki kılıklı bin sen ne tak biliyonda ota taka atlıyorsun, ne yaptığını bile bilmeden dinimizi bile kötülüyorsun bozkurtlar tarafından gibilsen de rahatlasan.

    Valla anlat anlat bitmezsiniz oğlum o yüzden unuttuklarım varsa onlarda kendine uygun küfürleri ve hakaretleri edinebilirler. Burdan bir tak olmaz işin özeti. Aranızda sevdiğim beğendiğim yazarlar da vardı ama artık harbiden takip edilecek gibi değil burası.

    Evet yolun sonuna geldik bu saydığım binlerin dışında kalan yazarlar kendinize iyi bakın. Elveda

    Ben çarli çapkin bu diyardan gidiyorum yeni umutlar önümde, arkamda ise bir enkaz dumanı tüten yürüyorum güzel günlere.
    ···
   tümünü göster