/i/Kadınlar

Kadınlar daima haklı.
  1. 1.
    +6 -1
    Büyük üstat, mütefekkir Peyami safa reyiz yıllar önce meseleyi bitirmiştir beyler. Kadınların ne mel-un ne şeytan ve ne kurnaz olduklarını çarpıcı ifadelerle dile getirmiştir. Biz tarihin ve beşeriyetin aciz ve saf varlıkları erkekler kadınlara karşı her zaman yenilmiştir. Sebebi kadınlar pusuyu yatmış avdır beyler. Sevim Burak'ı perme perişan etmiş, dönemin en canti gacılarını teker teker iplikten geçirmiş bu reyize kulak verelim.

    -Kadin ne öfkeye ne merhamete, sadece erkek tarafindan kücümsenmeye layiktir. bunu kadinlar da hissederler. her kadinin en büyük arzusu erkek tarafindan sahiplenilmektir. erkek kadini esaretten ne kadar kurtarmaya calisirsa calissin, kadin dogasi geregi daima efendisini arayan bir köle durumundadir.
    fakat her kadinin bu gücsüzlügü onun en büyük silahidir. erkek ise kendi kölesine esir olan bir efendi gibidir.
    kadin ve erkegin birbirine karsi oynadigi bu oyunda erkek hakimiyetiyle yenilir, kadin esaretiyle galip gelir.
    burada zitlarin garip bir birligi vardir.(şimşek)
    -Asırlandan beri evinde kafeste çuval içinde yaşayan kadın, birdenbire bütün bağları çözülünce ne yapacağını şaşırmışa benziyor. Evle sokak arasında kıvranmaya başlamıştır. Asırlandan beri evinin içinde geçirdiği zindan hayatı onda aileye karşı derin bir tiksinti uyandırmışa benziyor(kadın-aşk-aile)
    -Ev kadınlığını hizmetçilik sandığı için kendisini Üniversiteye atan bir kızın kültüründen de, ahlakından da bu memlekete hiçbir hayır gelmez.(kadın-aşk-aile)
    -Kadın yüzünde bir neşter izi kadar çirkin duran çizgilerin ve buruşukların çoğu, erkek yüzünde, dışarıdan vurulan bir bıçağın değil, kafanın içinde kaynayan bir zekanın çalışma izleri olduğu için güzeldir.(kadın-aşk-aile)
    ···
   tümünü göster