1. 1.
    0
    Türkiye‘nin en gelişmiş kentlerinden biri olan Bursa, tarihsel ve doğal zenginlikleriyle önem taşır. Bursa, Osmanlı imparatorluğunun hüküm sürmesi ve Osmanlı Devletinin ilk başkenti olması sebebiyle Türkiye’nin en ünlü lezzetlerini ortaya çıkaran bir şehir olmuştur. Türk – Osmanlı kültürüyle beraber, yaşanan göçler de Bursa sofralarını alabildiğine bir lezzet deryasına dönüştürmüştür. Aynı zamanda Gurmex‘te bir Bursa girişimi olduğundan heyecanla ve keyifle güzide memleketimizin tüm lezzetlerini en ince ayrıntısına kadar sizlerle paylaşmaya çalışacağız. Gelin “Bursa’da ne yenir?” ve “Bursa Yemekleri Nelerdir?” sorularının cevaplarına birlikte bakalım.

    Bursa mutfağı, Türk mutfağına armağan ettiği birçok yemek ve tatlıyla tanınır. iskender kebap, inegöl köfte, Kemalpaşa tatlısı, pideli köfte, cevizli lokum, tahinli pide, cendere baklavası olarak da bilinen cennet künkü, höşmerim, Bağdat hurma tatlısı ve kestane şekeri Bursa ile anılan lezzetlerin başında gelir. Bursa yemeklerinin namı Türkiye‘nin dört bir yanına yayılmasının yanı sıra Avrupa‘ya, Avustralya‘ya ve Rusya‘ya kadar uzanmıştır. Dünyanın dört bir yanında her an karşınıza çıkabilecek döner kebap ve kestane şekerinin memleketi Bursa‘dır. Ayrıca Bursa‘nın verimli topraklarında yetişen çilek, şeftali, kestane, zeytin (Gemlik – Orhangazi) de Bursa ile özdeşleşmiş ürünler arasındadır.

    Aklınıza gelen ve gelmeyen tüm Bursa Yemekleri için linke tıklayın. internet tarihinin en detaylı Bursa Mutfağı yazısını yazdım. Umarım beğenirsiniz *
    ···
   tümünü göster