/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +2 -3
    Dün çıkan KHK ile devlete ait olan kurumlar (Ziraat Bankasi ve PTT sadece ikisi) Varlık Fonu A.Ş adiyla kurulan kuruma devredilmiştir(geliri kullanma hakkı).
    Peki nedir bu varlık fonu?
    Varlık Fonunu çoğu gelişmiş ülkeler kullanmaktadır. Amacı bütçe fazlası kaynakları verimli bir şekilde kullanıp ülkenin gelişmesine katkı yapmaktır. Bakin dikkat edin bütçe fazlasindan bahsediyorum. Yani bütün giderler ödenmiş, üstüne fazladan paran var. Ve sen bu parayı değerlendirmek istiyorsun. Bunun için devlete bağlı Varlık Fonu kurulur ve işletme hakkı bu fona devredilir.
    Nedenine gelicek olursak. Devlete ait kurumların bütçesini istediğin gibi kullanamazsın. Bütçe sınırı denen bir şey vardır. Bütçe sınırını geçmek için ise parlamento oylaması gerekir. Yani bir hayli işinizi uğraştırır.
    Ama devlet denetli bir fon kurarsaniz ve bu kurumları buna devrettiğiniz takdirde parlamento ve sayıştay deneteminden kurtulmuş olursunuz. Fonun 5 yöneticisi olur ve Başbakanlık atar, aynı zamanda hükümet fonu denetler.
    kaynak: http://www.mahfiegilmez.c...16/08/varlk-fonu.html?m=1


    Artık Varlık Fonunun Ne ve Nasıl Çalıştığını Biliyoruz. Şimdi benim eleştirime geliyoruz.

    Ülkede bütçe fazlası kaynak var da ben mi bilmiyorum? Yıllardır haberlerde cari açıktan bahsederler. Yani bütçe fazlamiz yok. Hatta ihtiyacımız var. Peki bütçe fazlan yoksa neden Varlık Fonu kurup devletin önemli kurumlarının işletme hakkını verirsin.
    Ayrıca devredilen kurumların gelirleri tamamen bu fona ait olduğu için başka bir alanda bütçe ihtiyacı olduğu zaman bu kurumlardan almayacaksın. Yani hazine bölündükçe ekonomi kontrolden çıkar.
    Osmanlı'nın çöküş sebeplerinden biridir ayrıca bu merkezi hazineden parçalanmış hazinelere geçiş. isteyen çok rahat internetten bulup detaylıca öğrenebilir.

    Çoğu AKP'linin bundan haberi bile yoktur eminim. Peki şuan bundan haberi olanlar ne düşünüyor? Bana tatmin edici bir cevap verirseniz Özür bile dilerim.
    Ama sakın gelip Norveç'te yapiyorlar, biz yapınca mi muhalif oluyorsunuz gibi şeylerle gelmezseniz sevinirim. Üstte bunun nedeni açıkladım uzun uzun.

    Hala bu KHK'ları görüp AKP'yi destekleyenleri görürsem artık söylenecek söz bulamam heralde. Senin vergilerinle ayakta duran bu kurumlar yarın özelleştirilirse gelecek nesil emekli maaşını bile alamayabilir. Bakin çok ütopik gelebilir bazilariniza. 'Yok yaa dexer yapmazz, işin bilir uzun adam' diyenler çıkacak aranızdan eminim.
    Ama bi kere olsun akıl ve mantık yolunu seçin ve muhakeme yapın içinizde.

    Edit: cuguleyenler entry girerek kendi düşüncelerini açıklasalar iyi olur. Ben burda objektif bir şekilde argümanlarimı sundum. Varlık Fonu Nedir Niçin kullanilir açıkladım.

    ve bu gereken koşulların bizim ülkemizde olmadığıni herkes bilirken neden böyle bir şey yapıldı? Bir şey yapmıyorum sadece soru soruyorum siz AKP'lilere.

    Neyse siz cevap vermesseniz ben kendime göre bi cevap vereyim

    Yuksek ihtimal satılıp ülkeye sıcak para girişi sağlanacak. Bu da piyasa sürüldüğü anda bi doping etkisi yapar. Ekonomi kısa bir süreliğine iyi gibi görünür. Ama taşıma su ile değirmen dönmez. Elbet biter ve ayni tak yine yaşarız. Sanırsam amaçları ekonomi iyi hissi verip referandumu da bunun üstüne getirmek. Böylelikle zaten kandırılmaya musait halk hepten gider. Zaten referandumdan sonra giblerinde olmayız çünkü tüm güç tek adamda toplanacak
    ···
   tümünü göster