/i/Tespit

  1. 1.
    -2
    Evet kardeşlerim size bugün dizi arşivimden öneriler verecek ve spoiler vermeden hafif üstünden geçeceğim neyse.

    Bildiğimiz gibi yabancı dizi sektörü şu son 10 yılda iyice çağ atladı ve çok sağlam diziler çekilmeye başlandı. Biz Türk halkının özellikle genç kesmi ilgi gösterirken orta yaşlı ve yaşlı kesim pek ilgi göstermiyor.

    Bu ufak girişten sonra yabancı dizilerle ilgili genel bir yorum yapıp tanıtıma geçeceğim.

    YABANCI DiZiLER HAKKINDA

    1-) Bizim diziler gibi 1.5, 2 saat sürüp adama gına getirmez en baba süresi 50 55 dk dır ve olayın özüne inerek gereksiz ara sahnelere yer vermeyerek izleyiciyi yormaz.

    2-) Genellikle alt yazılı izlenmesi önerilir benim şahsi kanaatimde budur telaffuz ve kulağı geliştirdiği açıkça bellidir. (LiSELiLER DiKKAT)

    3-) Bu dizilerdeki karakterleri ölümüne benimsemezsin aranda hep bir mesafe vardır ama bir ilgi duyarsın garip bir durum.

    4-) internet ortamından izlendiği için reklam sıkıntısı çekmezsin aralıksız çatır çatır izlersin.

    5-) Her çeşit dizi bulunduğu için istenilen alanda feyz alınabilir. Yönetim, doğada yaşam vb. öğrenilebilir (bizde genelde belgesel tadındadır.)

    ÖNERiLEN YABANCI DiZiLER:

    1-) Game of Thrones: olmazsa olmazımız tabi ki birinci sırayı hakettiğini düşünüyorum izleyiciyi çok şaşırtan bir dizi olduğunu söyleyebilirim bu dizide benimseyebileceğin bir karakter hemen hemen yok gerçi olduğundada sezon finaline ölüm haberi geliyor. Diziyide güzel yapan tarafıda bu olduğunu söyleyebilirim yani bizim Hüsnü çoban gibi 8 canlı değil ölen ölmüştür orda bitmiştir. Son olarak bu dizide insanların gerçek yüzünü ve yönetmesini neye saygı duyduğu gurur vb kavramlar hakkında ufak bir gelişme kaydettiğinizi söyleyebilirim. NOT: intro ve jeneriği efsanedir. Ayrıca cinsellik olmayan bölüm yoktur her bölümde illa ki meme görürsünüz.

    2-) Lost: adaya düşen bir grubun hikayesini anlatıyor adada nasıl yaşam mücadelesi verildiği dış etkenlerden yabancılarla ilişkiler toplum pgibolojisi gibi kavramları çok güzel bir biçimde işlemiş bir dizidir. Adada yönetim konusunda iki kutup vardır jack ve john ama genelde başı jack çeker john ona uyar teknik meselerle john idari meselere jack bakar adada bir gariplik olduğunu söyleyebilirim ormanda kutup ayısı vs gibi. Diziyle ilgili son olarak şunları söylemek istiyorum kulağı en sağlam açan dizilerden birisidir oyuncular çok net konuşur ve kelime anlamı rahatça çıkar. Kısacası sırf telaffuz için izlenebilecek bir dizi diyebilirim.

    3-) Sons of Anarchy: Kendi söylemimle nalet motorcular. Bir motorgiblet kulübünün hikayesini işleyen sağlam bir dizidir. Kulüp paravan iş olarak tamircilikle uğraşıyor ama asıl geçim kaynağı ferre film seti, silah ve uyuşturucu kaçakçılığı olduğunu söyleyebilirim. Kasabadaki adaleti sağlayan bizdeki hafif maraz ali tadındaki bir dizidir. içerisinde oldukça cinsel ibare barındıran dizide hayatın gerçeklerinden feyz alıyor ve kardeşliğin ne olduğunu hissediyorsunuz. Yönetim ve köşe bucak kaçma acil durumlarda nasıl hızlı ve etkili kararlar alınır bunlar hakkında ufak bir birikime sahip oluyorsunuz.

    5-) House of Cards: Bu sene 5. sezonu başlayan dizi kesintisiz devam ediyor ve izleyiciyi sıkmadan akıcı bir şekilde devam ediyor. Dizinin konusu kendisine dışişleri bakanlığı teklif edilen ve seçim sonrası hakkı verilmeyen Frank reisi anlatıyor. Frank Underwood dizide kimi zaman duvarları aşıp izleyiciyle konuşuyor ve dizinin en güzel yerlerinin burası olduğunu söyleyebilirim. Dizide politika ve siyasetin nasıl yapıldığı sağlam bir şekilde işleniyor. Frank Underwood dizide insanların nasıl kullanıldığını adeta kitap gibi anlatıyor kişilik olarak kimi kişiler tarafından benimsenmesede çok sevdiğim bir karakter olduğunu söyleyebilirim. Ayrıca politikacıları anlattığı için telaffuzlarda sıfır bozukluk diyebilirim.

    iZLEYEBiLECEKLERiNiZ

    1-) Breaking Bad

    2-) Dexter

    3-) Hannibal

    4-) Game of Thorenes

    5-) House of Cards

    6-) The Walking Dead

    7-) Vikings
    ···
   tümünü göster