/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -1
    Mars üzerinde açıkça görüntülenen ‘Es selam’ kelimesinin islam mütefekkiri Muhyiddin Arabi tarafından eserlerinde bahsedilmiştir.
    Dünya gibi Mars üzerinde de gezilebilen Google Earth progrdıbını kullananlar bir koordinata geldiklerinde ilginç ve tanıdık bir görüntü ile karşılaşıyorlar.

    Mars gezegeninin yüzeyinde Arapça olarak ‘ES SELAM’ kelimesinin yazıldığı açıkça görülüyor.

    Ancak daha ilginç olan islam mütfekkiri Muhiddin Arabi’nin bu işaretin Mars’ta bulunduğunu eserlerinde belirtiyor olması. Bu yazı Arapça"Es selam'' olarak açık bir şekilde görülmektedir. Bu yazının yan bölümlerinde’de yine hilaller bulunmaktadır.

    Futuhat-ı Mekkiye 1.Cilt, Bölüm 8'de Muhiddin Arabi bu işareti şöyle anlatıyor: 'Allah’ın (c.c) izniyle kainatta izin verilen yerlere kadar Tayy-ı mekânla gezen kutuplardan biridir. Gezip gördüğü yerlerde geleceğin insanlarına Mars’ta olduğu gibi Selam ve benzeri izler bırakmıştır. Hatta gezdiği yerlerin tamdıbını “Hakikat Arzı” olarak nitelendirmiştir.

    Bu hususta Muhyiddin-i Arabi:
    “insanoğlu bir gün gelecek uzayda seyahat edecektir. Merih’e uğradıklarında benim onlara bırakmış olduğum bazı iz ve işaretleri göreceklerdir.” demiştir.
    ···
   tümünü göster