/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1
    öncelikle selamın aleyküm panpalarım. son günlerde dini konuları çok sorguluyorum. benimle beraber bu konularda kafası karılan bir çok panpam olduğunu düşünüyorum. bu panpalarım la beraber bana yardım etmenizi umaraktan başlıyorum. (amacım dini kötülemek falan değil tam tersine inancımı sağlamlaştırmak.)

    soru 1: Allahın her şeye gücü yetiyorsa neden melekleri yaratıyor. misal sağ ve sol kolumuzdaki günah ve sevapları kaydeden melekler. Allah zaten bunları biliyor ve istese kendisi kaydedip ahirette önümüze koyabilir.

    soru 2: Allah insanları ve cinleri sadece ve sadece bana kulluk etsinler diye yarattım diyor.
    yani Allahın bundan bir kazancı yada kaybı yok sa neden bizi yaratıyor. yani bize gücünğ kanıtlamak istiyor bir nevi. e buda egoistliğe girmezmi. hanş allah bütün kötü sıfatlardan noksandı. egoist birine çok da iyi gözle bakmazsınız sanırım.

    soru 3: Allahın gönderdiği kitapta neden net bilgiler yok. yani her şey net bir şekilde belirtilmiş olsa 4 tane mezhep olmazdı diye düşünüyorum. misal elham suresi hanefi mezhebinde namazda okunması vacipken diğer üç mezhepte farzdır. yani hanefi mezhebinde sehir secdesiyle unutulan elham suresini kurtarabiliyorken diğer mezheplerde bu olmuyor. namaz kadar önemli bir konuda neden kesin ve net bilgiler yok. ve hanefi mezhebinde gusül abdesti için niyet sünnetken diğer mezheplerde farz. diyelimki ben bu olah sünnet diye niyet etmeden gusül aldım . eğer Allah katında niyet etmek farzsa ve benim guslüm kabul olmadıysa bunun hesabını kim verecek.

    soru 4: Allah nasıl var oldu. her şeyin bir varoluş nedeni vardır . Allah insanlar yokken napıyordu. milyarlarca yıl ne yaptı. diyeceksiniz orda zaman kavramı yok. hadi neyse kabulümdür fakat Allah tek başına ne yapacak. bir gaye si yok çünkü herşeyin sahibi.

    soru 5 : bu dünya sınav dünyası fakat sizce tecavüze uğrayan sonra işkence edilen insanların sınavıyla normal bir hayat yaşayan insanın sınavı birmi. Allah adaletli ve tüm kullarına eşit davranıyorsa neden girdiğimiz sınavlar eşit değil. mesela sana hocan ayrı zorlukta sınav yapıyor hiç bi suçun yokken sen o hocaya isyan etmezmiydin?

    soru 6: bu dünya geciçi dünya öbür dünyada diyelimki cennete gittik. ebedi bir hayat var orada sonsuza dek yaşıyacağız peki amacımız ne olucak yani sonsuza kadar napıcaz hurilerlemi oynaşıcaz.

    soru 7: allah sonsuz güce sahipse yükünü kaldıramayacağı bir taş (veya artık ruhani bir şey) kendinden güçlü bir tanrı daha yaratamazmı. yaratırsa ne olur sonsuz güce sahip olan bir varlık nasıl kendinden güçlü veya kaldıramayacağı bir yük olabilir.

    vesaire arkadaşlar bunun gibi yüzlerce soru bulabiliriz. umarım benim gibi kafası karışmış panpalarımıza cevap olursunuz ve bizi bu illetten kurtarırsınız hepinize hayırlı geceler diliyorum.

    Edit: bilmiyorsanız bile şukulayıp up larsanız sevinirim. belki gören olurda bu panpanızın derdine çare bulur.
    ···
   tümünü göster