/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +60 -4
    Kullanılmasına, dağıtılmasına (Satılmasına) omuz, omuza birlik olup, devletimize, milletimize, vatanımıza ve özellikle genç yaştaki panpalarımıza yardım etmeliyiz diye düşünüyorum beyler.
    Son yıllarda Türkiye'de özellikle gençler arasında yayılan uyuşturucu tüketimi yüzünden oldukça fazla can kaybı alıyoruz. Devlet bu tehlikenin karşısına yeterince geçemiyor beyler. Biz inci Sözlük yazarları başta olmak üzere, bütün milletimiz bu tehlikeye karşı önlem almalıdır. Uyuşturucu esiri olan bir panpamız, bize yardım edemez, daha gerilere zütürür. Bunu hatırdan çıkarmamak gerekir. Mahalleniz, semtiniz'de bulunan torbacıları polise ihbar edip devletimize bir nebzede olsa yardım etmekten çekinmeyin beyler.

    Öncelikle size yaygın olarak kullanılan uyuşturucunun zararlarından bahsetmek istiyorum beyler. Uyuşturucu, kişiye kendini bağlı yapar. Bu sayede madde bağımlısı olan kişiler, her kullanımında daha fazla doz almak mecburiyetinde kalır. Sürekli kendini uyuşturucuya bağlayan kişi en yüksek doz olarak adlandıran altın vuruş dozunu alarak hayatını kaybeder. Uyuşturucu bağımlısı olan kişiler çevresine ciddi zararlar verir. Kişi, maddelerden dolayı cesaretlenip tecavüze, hırsızlığa ve katilliğe kadar gidebilir. Sürekli daha fazlasını istediğinden para bulmakta zorlanan bir kişinin bunları yapması normaldir. Uyuşturucu bağımlısı, çevresinden uzaklaşır. Kimse onunla bağ kurmak istemez. Ailesinden, evinden ayrılan birisi artık potansiyel suçlu konumuna gelir. Bu maddeler hap olarak satıla bildiğinden kolayca saklanır. Madde satımı okulların önünde bile oluyor beyler. Aileler çocuklarını güvenli diye okula gönderiyorlar ama durum hiç öyle değil. Çocuklar okulda ders göreceği yerde uyuşturucu alıyor. Bunlar son derece zararlıdır. Bizim okuyan nesile ihtiyacımız var diyoruz ama bırakın bilgi edinmeyi güvende bile değiller, satıcılar her yerde cirit atıyor oruspu çocukları. Böyle kişilerden ne bekleyebiliriz?

    Devlet bunun için fazla önlem almıyor diye düşünüyorum beyler. Yakaladığı satıcıları birkaç gün sonra geri salıyor bilen bilir. Her okulun önüne polis birlikleri konulmalıdır. Bu polisler okul sırasında okulun çevresinde nöbet tutacaklar, tek işleri bu olacak. Okullarda agresif tavır sergileyen, üstünde yasaklı madde bulunan kişiler uzaklaştırılmalı, madde bağımlısı olduğu tespit edilenler ise tedavi edilip yeniden topluma kazandırılmalıdır. Devlet, yurdun her köşesinde uyuşturucunun zararlarıyla ilgili seminerler vermeli, buna bütün velilerin katılımlarını sağlamalıdır. Bu bela yalnızca böyle bitmez, akşamları sokak köşelerinde olan satıcılarda vardır. Polisler uyuşturucu kullanımının yaygın olduğu yerlerde her yere bakmalıdır. Yakalanan satıcılar sadece göz korkutur, bu yüzden başkannın tabiriyle inlerine kadar girilmelidir. Yoksa satıcıların biri gider, diğeri gelir. Memlekette huzur kalmaz. Ayrıca, bu maddeler diğer devletlerin bizim gençliğimizi bitirmek amacı güttüğü için gümrükten ülkemize girer. Gümrüklerdeki güvenlik en üst düzeye çıkarılmalıdır. Ülkeye kaçak mal girişini engellemek gerekli, aksi halde emperyalist maşası oluruz Allah korusun.

    Son olarak, beyler devlet bizim dediklerimizi er yada geç yapacak lakin bizim dediklerimiz geciktirilmemeli, devlet bize kulak vermelidir. Gençliğimize uyuşturucu kullanıp, düşüp öleceği yerde Vatan için düşüp şehit olmasının önemini bildirmeliyiz.
    Siz değerli inci sözlük yazarlarından tek istediğim şey:

    1. Genç nesille dikkat etmeniz.
    2. Uyuşturucu dağıtıcı, satıcılarını polise ihbar etmeniz.
    3. Uyuşturucu bağımlısı gençlere, kişilere yardım etmeniz.
    4. Uyuşturucu maddeleri savunanları susturmanız.
    5. Devlete, vatana yardım etmeniz.

    Allah yar ve yardımcımız olsun.
    ···
   tümünü göster