/i/Dertleşme

Derdini anlatmayan derman bulamaz..
  1. 1.
    +70 -1
    Ben varım pampa
    ···
    1. 1.
      +14
      @2 Hakkını helal et canım kardeşim.
      @1 Kardeşime şu güzel sözü söylemek için işgal ettim;
      Yanlızlık Allah a mahsus, arsızlık kullara.

      Edit: - Yunus Özyavuz

      Edit2: @1 Yanlız değilsin canım kardeşim benim. Sana abi, kardeş, arkadaş, panpa, kanka artık ne dersen.. sana güzel öneriler vereceğim;
      1. (Müslümansan) Namaza başla ve haline şükret.
      2. Çekingen olma.
      3. insanlara güler yüzlü ol.
      4. Ne olursa olsun yalan söyleme.
      5. Oku.
      Şimdi bana diyeceksin ki; ne alaka dıbına koyim?! Şimdi verdiğim 5 öneriyi açıklamaya çalışacağım Allah'ın izniyle;
      1. (Müslümansan) Namaza başladığında ve bunun devamı geldiğinde, sende çok iyi anlayacaksın ki; Allah her şeyin en hayırlısını verendir. Eğer sevgilin (yasak aşk) olsaydı, belkide yanlızlığın ne demek olduğunu anlayamayacaktın . Veya sevgilin seni aldattacaktı yada üzülecektin vs.
      2. Çekingen olduğundan pek arkadaşın olmadığına inanıyorum canım kardeşim. Utanma, dışarı çıktığında örnek veriyorum; Bankta tek başına oturan birinin yanına otur ve sohbet etmeye çalış. inan bana insanlar göründüğü gibi değildir. Herkes iyi insan ama işte sistem kötüleştiriyor. Belki yaşın daha genç ve ne demek istediğimi anlamadım..
      3. insanlara güler yüzlü ol panpa. Haline (Müslümansan) şükret. Ve hayatın tadını çıkar. Dünya çok güzel bir yer. Üzülme.
      4. Bu çok önemli canım kardeşim ne olursa olsun yalan konuşma olduğu gibi her şeyi anlat konuş korkma. Zaten yalan söyleyeni kimse sevmez ve güvenmez. Eğer hep doğruyu konuşursan, en azından hiç bir zaman yalan konuşmazsan o kadar iyi insanlar ile tanışırsın ki.. anlatamam. Allah var, gam yok. (bkz: siz siz olun hiç bir zaman)
      5. Bilgi çok önemlidir canım kardeşim. insanlar ile derin derin sohbet etmende sana yardım eder. Derin sohbetlere dalarsın. (: Al canım kardeşim okumayı seviyorsan ve hayattan bir şeyler öğrenmek istiyorsan ve insanları daha iyi anlamak istiyorsan sana şu kitapları öneriyorum; (bkz: Sosyal mühendislik vol2)
      ···
   tümünü göster