/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +42 -2
    Hani islamda zorlama yoktuuv

    edit : diyelim bu zorlamalara dayanamayıp namaz kılıyorum dedi ve namaz da sure yerine senin gibi sapıkların yüzünden Töbe haşa Allaha küfür etmeye başladı . ne yapacaksınız o zmn. nerden bileceksin adamın sureleri duaları okuduğunu.Sen Allahmısın kulun gerçek niyetini bileceksin

    Eğer bir kul ibadet ediyorsa Allah korkusundan etmeli kuldan korktuğu için değil

    Bırakın bu sapık pislik düşünceleri.
    Sen zorla namaz kıldırdın diye Allah sana sevap yazmaz emin ol

    Allah isteseydi herkese ibadetlerini ekgibsiz kıldırırdı
    SiZ ALLAHTAN DAHA MI BÜYÜKSÜNÜZ
    ···
    1. 1.
      +4 -4
      Müslüman olmayanlar için zorlama yoktur. Müslüman olanlar için vardır.
      ···
      1. 1.
        +1
        https://sorularlaislamiye...maz-kilmayan-kimseye-ceza
        “Kâfirlerle aramızı ayıran fark, kılmayı taahhüt ettiğimiz namazdır. Kim namazı terk ederse, kâfir olur.” (Nesâî, Salât, 8)
        Bu hadîs-i şerîfte yer alan “kâfir olur” hükmü ile; doğrudan namaz kılmayanın mı kast edildiği, namazı önemsemeyenin mi kastedildiği, namazı inkâr ederek terk edenin mi anlatılmak istendiği konusu âlimler arasında tartışılmıştır. Bazı alimler, “Namazı önemsememek küfür sebebi olur.” derken; Nihâye isimli kitapta, namazı “inkâr” ederek terk edenin kâfir olacağı hükmü yer almıştır.

        Bu hadisin zâhirine bakan imam Ahmed bin Hanbel, namaz kılmayanın küfre girdiği görüşündedir. Mâlikîler, Şâfiîler ve Hanefîler ise, “inkâr” olmadıkça, namaz kılmayanın küfrüne hükmetmemişler; ancak namaz kılmayanın hemen tövbe etmesini teklif etmişlerdir.
        ···
    2. 2.
      +1
      Aynen vay malamine haklı
      ···
    3. 3.
      0
      Bu Hanife mezhepi görüşü diğer alimlerin farklı beyanları var. Ekleseydin bari panpa. Ayrıca dinde zorlama yoktur, bu bir genellemedir. Hangi dine gireceğin konusunda seni kimse zorlamaz. Bulunduğun dinde zorlama olmaz diye birşey duyamazsın panpa. Lakin welcome to laik country
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster