/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +29 -2
    Kısa süreliğine dinden çıkar gibi olup, deizme doğru emin adımlarla koşuyordum. Fakat yinede o içimdeki, zihnimde ki boşluk dolmuyordu. Bu belki eskiden gelen bir durumdu bilmiyorum ama müslümanlığa geri döndüğümde, soğuk havada sıcacık yorganın altına girmiş gibi hissettim. Hadi hayırlısı
    ···
    1. 1.
      +1
      Adamsın
      ···
    2. 2.
      +1
      Bunun sebebi dinin aile ve çevre tarafından sana empoze edilmesi. Bu yüke zamanla o kadar alışıyorsun ki artık belini dogrultamayacak duruma geliyorsun. Senin durumun bu biraz gayret etsende üzerindeki yük ağır gelip seni tekrar eski konuma getiriyor. Bu dediğini bende yaşadım tam dinden kopmaya başlarken birden sımsıkı sarıldım. Ama yaklasık 3 yıl sonra bu yükü üzerimden atınca bir daha o eski halim gibi bir düşünceye düşmedim
      ···
      1. 1.
        0
        Söylediklerin doğru olabilir panpa. Ama belkide benim dediklerini daha sağlam anlamam için daha 3 yılım belki de 3 saatim var. Anlamadığım şekilde içimdeki his beni rahat hissettiriyor.
        ···
    3. 3.
      0
      Dogru seye inandığına emin misin
      ···
      1. 1.
        0
        Panpa hangimiz inandığımız şeyin doğru olduģuna %100 emin olabiliriz ki? Herkes mantığına veya içine kabul ettirdiği şeye inanır. Ben de islâm da üzerine düşünülecek şeyler buldum pek tabii ki. Hâtta çıkmıştım bile. Ama bu şeyler yüzünden inancı silip atmak yerine, "bu ayetin amacı ne acaba?" Sorusunu sormaya başladım. Sana da tavsiye ederim panpa bakarsın işe yarar.
        ···
    4. 4.
      0
      Tamamen psıkolojik. Mesela ben kendimi agnostik olarak tanımlayana kadar çok zorlandım . Kabullenmek o kadar zor geliyor ki bildiğin bağımlılık gibi birşey. Hatta 1 ay felan gusül almaya devam ettim eğer almazsam kendimi kötü hissediyordum.
      Din sigara , uyuşturucu gibi vazgeçmek kolay olmuyor.
      ···
      1. 1.
        0
        Evet panpa haklı olabilirsin. Ama meselâ bence senin agnostik olma sebebin Kur'an'daki yoruma açık veya ilk okuyuşta "bu ne amk" diyeceğin ayetlerin olması, salak saçma yorum yapan hocaların, çevrendeki yobazların olması vs. Ben de diyorum ki bu saçma olarak görülen ayetlere pozitif açıdan yaklaşsak veyahutta Kur'an'ın o zamanda ki insanların tahmin edemeyeceği şeyleri bünyesinde barındırmasını düşünsek. Eğer bunu bir insan yazdıysa neden riske gireceği iddialar ortaya atsın ki? Yanlışlığı kanıtlandığı anda pat! Düşeceğini bilir herhâlde. Kısa kesiyim panpa belki ben kendimi avutuyorumdur bilmiyorum ama gâvura kızıpta oruç bozmak istemiyorum.
        ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster