/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +36 -6
    1-olayı sünnet olarak düşün yapmak zorunda değilsin ama yapsan daha iyi olur

    2-Peygamberin giydiği kıyafetler son derece sade gösterişsiz. Yani günümüz toplumu gibi bir hiyerarşi belirtmiyor. Herkes aynı tip kıyafet giyiyordu bu yüzden
    ···
    1. 1.
      0
      Zorunlu demiyorum zaten ama neden sevap. Arap kültürünü yansıtan kıyafetler çoğu.
      ···
      1. 1.
        0
        Kardeş o zaman sırf Arap kültürünü yansıtıyor diye duaları Kuranı arapça okuma o zaman? sen olaya biraz milliyetçi yaklaşıyorsun. Eğer peygamber efendimiz başka milletten olsa onlar gibi giyinirdi.
        ···
      2. 2.
        0
        Çarpıtma dostum. Milliyetçi yaklaştığım doğrudur. Fakat ona yakınlık seviyesi ölçülürken ne kadsr çok Arap kıyafeti giydiysek o kadar çok ona yakın olmayız.
        ···
    2. 2.
      +5
      Sünnet birisi gibi giyinmek birisinin yedigi yemek demek değildir burda yanilgiya dusuyorsunuz
      ···
    3. 3.
      +2 -1
      Lan bunun neyini cuquluyonuz adam cok hakli. Tabiki sevap degil boyle giyinmek. o bolge de o tarz giyim oldugu icin peygamberimiz de oyle giyiniyordu.
      ···
    4. 4.
      -2
      Peygamberimizin giydiği Arap kiyafetidir. Yaşadığı yerin kültürüne tarzina göre giyinmistir. Bunlar sünnet değildir. Böyle giyinmekte sevap değildir.Şimdi demiş ki dualarda Arapça namaz kılma o zaman demiş.Çomar zaten anadilde ibadet olması lazım yani herkes kendi bildiği dilde ibadet etmesi lazım bunun için fatiha ve rabbena turkce okunması gerekir.
      ···
    5. 5.
      +1
      Hayır kuranı arapça okuyarak ne anlayıp ne uygulayacaksın ? Anadilin arapça mı ki okuyup anlayacaksin ? Hadi anladın uygulayacak mısın ? Bu işleri gecin beyler. Gidin bu işlere ayiracaginiz vakti bilime fene ayirın.
      ···
      1. 1.
        0
        Canım panpam bende bilimciyim bilim demek dinden uzaklaşmakta değildir cahil cahil konuşma istersen
        ···
      2. 2.
        0
        Ben sana dinden uzaklaş demedim ki bebeğim. Sadece bu kadar putlaştırmayın diyorum yani nasil anlatsam. Anla işte amk kendimi gibicem simdi
        ···
      3. diğerleri 0
    6. diğerleri 3
   tümünü göster