/i/Devlet

  1. 1.
    +1 -4
    2. ye açıyorum helal edin gececi tayfa tutturamadı.

    1-Farslar
    Tarih M.Ö 1100 (tahmini). Saka(iskit) devletinin yunanlarla yaptığı küçük savaşları fırsat bilen pers imparatorluğu Türklere ağır bir darbe vursada başarılı olamadı.
    2-Çinliler
    Türklerle Barış halindeyken dahi ajan ve prenseslerle bir çok Türk devletinin yıkılmasına sebep olmuşlardır. Fakat son 500 yüz yıla kadar Türklerin hükmünden çıkamadılar.
    3-Avrupalılar
    Belki en çok darbe yediğimiz kesimdir. tarihi bir düşmanlık söz konusu. En büyük darbelerinden ikisi Haçlı seferleri ve 1. dünya savaşıdır.Çok büyük tahribatlara neden olsalarda asla Türkleri yenmeyi başaramadılar.
    4-Kürtler
    Bu millet için genelleme yapamayız iyi olanlarıda vardır fakat belli bi kesmi Türklere zarar vermiştir. Ermeni asıllı örgütlerle binlerce sivil ve askeri şehit eden kesimleri vardır.
    5-Ermeniler.
    Osmanlının yıkılmasından tutun 1915 erzurumda yaptıkları Türk katliamlarına , hocalı katliamından tutun karabağ meselesine kadar her binliği yapmıştır bu binler.
    6-Araplar
    6. yy dan tutun 18. yy a kadar Türk köylerini yakıp yıkmak , kervanlara saldırmak , Türk devletlerine ihanetler etmeye kadar her haltı yaptılar. Daha sonra Osmanlıya ihanet edip yıkılmasında büyük rol oynadılar. Sonra filistinle pkk ve asalayı eğittiler. Şuan ihanetim bedelini ödüyorlar.
    7-Suri saxo 5 tl ler
    Bu binler gelir gelmez ülkenin anasını ağlattı. vatanlarını savunmaktan aciz oldukları gibi doğura doğura ,çocuk yapa yapa savaştan kaçarlar. Tek bildikleri eğvle üğvle eğeğeğevülelle üveğele 'dir . Beleşçilik ve olay çıkarma onların işidir. Suç oranlarını ikiye katla gibi yetenekleri vardır
    ···
   tümünü göster