/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +91 -8
    Yunanistan'ın darbeci askerleri bir dış sorun haline getirmesi ve başta Kardak olmak üzere Ege'deki bazı adalarda hak iddia etmesi üzerine TBMM Yunanistana 48 saat süreyle bir ültimatom verdi. Nota'nın kabul edilemez olduğunu belirten Yunan parlamentosu ültimatomu reddetti. 21 Mart 2017'de TBMM Yunanistan'a harp ilan etti. Ancak TSK harekata 20 mart gecesi zaten başlamıştı.

    Sınırı geçen Türk birlikleri ciddi bir direnişle karşılaşmadan Dedeağaçı kuşattı. Yunanlılar Türkiyenin harbe girmeye cesaret edemeyeceğini düşündükleri için gerekli savunma tedbirlerini almamışlardı. Dedeağaçta'ki Yunan garnizonu ağır kayıplar vererek bir geri hatta yani Gümülcüni'ye çekildi. Savaş aynı zamanda egede'de sürüyordu. Deniz kuvvetlerinin desteği ile paraşütçü birlikleri sakız ve middiliye indi.

    21 mart günü öğleden sonra işler daha da karıştı. ABD gelişmeleri endişeyle takip ettiklerini, barışçıl çözümlerden yana olduklarını belirtti. ingiltere harekatı işgal olarak nitelendirdi ve BMGK'nu acil toplanmaya davet etti, Rusya Türkiye'nin haklı nedenlerine saygı duyduklarını, iran ise tarafsız olduklarını açıkladı.

    Çipras, uygar helen toplumunun barbar Türklerin avrupayı istila etmesine müsade etmeyeceğini, Türkiye'nin oynadığı büyük kumarı kaybedeceğini söyledi.

    Ana muhalefet partisi hükümeti maceracılıkla suçlarken, hdp harekatın açık işgal olduğunu, mhp ise Türkiye Cumhuriyeti Devletinin güvenliği için doğru hamlenin yapıldığını savunuyordu.

    Tüm bunlar olup biterken cumhurrbaşkanı, kabine ve tsk'nın üst düzey komutanları sessizliğini koruyordu...

    Edit: hikaye bitti hala devam et diyorsunuz beyler yapmayın amk
    ···
   tümünü göster