/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +40
    24 martta bulgaristan Türkiye'ye işgali sona erdirmesi için bir nota verdi. TBMM ültimatomu reddetti akşam saatlerinde bulgaristan, romanya ve sırbistan doğu avrupada ki Türk istilasını durdurmak için balkan paktını kurduklarını ve Türkiye'ye harp ilan ettiklerini açıkladılar.

    ingiltere, Almanya ve Avusturya'nın başını çektiği çoğu avrupa ülkesi ise balkan paktının meşruluğunu kabul ettiler, askeri ve ekonomik yardım yapacaklarını açıkladılar.

    Bulgar, sırp ve rumenlerin seferberliklerini tamamlamaları için asgari 1 haftaya ihtiyaçları vardı. ikmal hatlarının kurulması ve avrupa'dan gerekli askeri teçhizatları toparlamaları ile bu süre 2 haftaya kadar çıkıyordu. Bu da TSK'ya müttefikler ile mümkün olduğunca batıda karşılaşması için 2 hafta veriyordu.

    1. Kavala ve Drama muharebesi taktiksel sonuçsuzlukla ama Türk stratejik zaferi ile sona ermişti. Türk özel kuvvetleri bulgar sınırında ki nevrokopi ve volakas kasabalarını ele geçirerek yunanların ikmal hetlarına büyük bir darbe vurmuştu.

    2. muharebede ağır kayıplar veren yunanlar, ikmal hatlarının kesilmesi ve kuşatılma tehlikesinin başlamasıyla bir geri hatta yani selanik hattına çekildiler.

    Geri çekilişi bozguna çevirme işi ise Türk hava kuvvetlerine kalmıştı tabi ki...

    Arka arkaya gelen sortiler ile yunanlara büyük zaiyatlar verdirilmişti
    ···
    1. 1.
      0
      Ya devam panpa güzel yazıyon 13 şuku işte yaz
      ···
   tümünü göster