/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 76.
    +3
    Buram buram cahillik akıyor. Safeviyi çok merak ediyorum hangi safa koyuyorsun? Alevi oldukları için mi düşmansın yoksa Osmanlı ile savaştıkları için mi ?

    Haa söyleyeyim eğer Alevi oldukları için düşmansan Yavuz da Aleviydi.

    Yok senin derdin başka ise bilemem nedir bu Safevi düşmanlığı Hz.Yavuz ne kadar Türk'se, Şah ismail'de o kadar Türktür. Aklınıza sokun şunu artık.

    Her savaşı da dine bağlamayın. O dönemde ikisi de bölgenin güçlü aktörleri elbette birbirine arasında üstünlük kurmak için savaşacaklar.
    ···
    1. 1.
      0
      Nick entry çelişkisi
      ···
    2. 2.
      0
      Ulan, sovmeyeyim diyorum ama olmuyor.Bak kardesim guzel kardesim benim gelip burda bir kisinin eserini okuyupda konusma! Adamin daha verdigi soruyu yanitsiz birakiyorsun. ulan ben oz be oz Safevi soyundan geliyorum ama senin gibisini ilk kez goruyorum.Ama neden aslinda dusman oldugun belli bize. 1600 yillarinda Samahi sehrine yaptiginiz yagmalarimi anlatayayim yoksa gotunuz gibisdiginda Derbentdeki Osmanli pasasina kacmaginizimi?! Bari gelin adamgibi savasin diyorum oda yok arkadas ekini yagmalamak ne ahahahah
      Zaten sonra osmanliya ihanet etdiniz bi gib degilsiniz yalaka kopekler surunun simdide Rusyaya yaliyin. Turkmen kardeslerimede laf atma yoksa alamut kafani gotune sokarim
      ···
   tümünü göster