/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 176.
    +1 -2
    Beni kimsecikler bilmez beyler. Tarih bölümü öğrencisiyim. Konu ile ilgili biriniz bile adam akıllı bir bilgiye sahip değil. Bu anlattıklarınızı ilkokuldaki çocuklara anlatıyorlar. Kimse gerçeği yazmayınca iş başa düştü. Kurtuluş Savaşında Sovyetlerin bize gram yardımı dokunmamıştır. Aksine zararı dokunmuştur da diyebiliriz. Arkadaşın dediği gibi; Sovyetler Birliği Türk Kurtuluş Savaşında başta silah olmak üzere, mühimmat, altın ve para yardımı yapmıştır diye bir durum yok. Zaten o zamanlar Rusya'da yeni ihtilal olmuş ve sizin zannettiğiniz kadar güçlü bir devlet de değil o zamanlar. Bizim olduğumuz gibi onlarında paraya ihtiyacı var. Şimdi gelelim gönderilen para meselesine. Buhara Cumhuriyetini bilir misiniz? Peki ya Osman Kocaoğlunu? Sovyetlerin göndermiş olduğu para Buhara Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Osman Kocaoğlundan çıkmıştır. Bu paranın en kısa ve güvenilir yoldan Türkiye'ye ulaşması için ise Ruslarla bir anlaşma yapılıyor ve bu altınların Moskova üzerinden gitmesi kararlaştırılıyor. Sovyetler altının %10'luk bir kısmını trenlere yüklüyor %10'luk bir kısmı ile de silah ve mühimmat alıp gönderiyor. %80'lik gibi büyük bir kısmını ise kendi cebine atıyor. Ama biz tabi ki yarım yamalak tarih bilgimizle burada başlık açıp gerçeği bilmeden atıp tutabiliyoruz. Yok komünistler iyidir yok şu yok bu. Ha gibtir oradan. Biriniz bile araştırmadı mı lan bu konuyu? Ayıp be.

    Umarım üşenip bunu okumamazlık yapmazsınız. Ve bu konuyu detaylıca araştırırsınız.
    Son olarak çükü
    ···
    1. 1.
      0
      buhara cumhuriyeti sosyalizm le yönetilen sovyet kuklası bir devletti. Sana tarih bilgisi verenlerin amk.
      ···
    2. 2.
      +1
      Bre cahil. O dönemde ki Türkistan'da bulunan bütün Türk devletleri Sovyet etkisi altındaydı tabi ki. Buhara Cumhuriyeti de bir Türk devletiydi. Daha 25 yıl oldu bağımsızlıklarını kazanalı ki hala büyük etki altındalar. Osman Kocaoğlu'da Türk oğlu Türk'tür. Bu para ve altınların Sovyet Rusya'sı ile alakası yoktur. Daha sonralarda Sovyet Rusya burayı işgal ediyor ve Osman Kocaoğlu'nu vatan haini ilan ediyor.

      Edit : Osman Kocaoğlu'nun açıklamalarını oku. Tahminim ilk kez duyduğun bu devleti google'a yazıp vikipedideki Sovyet yazısını gördükten sonra bu cümleyi kurdun. Gelip burada ahkam kesme yemezler.
      ···
   tümünü göster