/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +1
    ve mutluyum.Öncelikle hemen gibtir git deyip sovmeyin bi okuyun belki hak verirsiniz.

    ailemi, yemekleri, memleketimin havasını, denizini, kumunu azıcık özler gibi olduğumda gündemdeki başlıklara şöyle bir bakıyorum ve anında emo modundan çıkıyorum.

    evrimin müfredattan kaldırılması, kanal d'nin harry potter'daki büyü kelimesini sansürlemesi, nisan ayındaki anayasa değişikliği referandumu, boşanmış çiftlerin çocuklarının kişiliksiz olması ve benzeri başlıkları görüp de türkiye'yi özlemek mümkün mü? üstelik bunlar sadece son birkaç günün başlıkları. öncekilerin çoğunu unuttum bile, her birini aklımda tutmam mümkün değil zaten.

    öncelikle; yurtdışında yaşayıp ırkçılığa maruz kalan az sayıdaki örnek üzerinden mastürbasyon yapanlar için birkaç laf sıraladım.

    bu tip insanların önce bir kendilerini sorgulamaları lazım. daha küçücük bir çocukken annem ve babam ayrı diye gelip suratıma sen bin misin şimdi diyen sınıf arkadaşım da oldu, kendisinden özel ders almıyorum diye tak gibi davranan öğretmenim de. çalıştığım farklı şirketlerde türlü mobbinge maruz kaldığım da oldu, torpilim yok diye mülakata bile çağrılmadığım da.

    tüm bunları ve daha nicelerini yaşayıp gördükten sonra, yurtdışında birisi türk olduğumu öğrenip ayrımcılık yapsa çok da umrumda olmaz. zaten buradaki yasalar ırkçılık ya da ayrımcılık yapan birinin ağzına sıçar. türkiye'deyse devletin ve tabi yandaşların kendisi ayrımcı; kimi kime şikayet edebilirsiniz ki? aynı zamanda pek çoğunuz da modern görünüp elinize fırsat geçtiği anda her türlü ayrımcılığı, pisliği yapmıyor musunuz sanki? ekşisözlük'teki pek çok başlık bile bu hastalıklı ruh halinizi yansıtmıyor mu?

    ikinci sırada; yurtdışına gidenleri vatan haini ilan eden vatanseverleri! komik buluyorum. bunlar genel olarak ikiye ayrılıyorlar; yurtdışına gitme şansı olmayanlar ve türkiye'de çalıştığı işte yükselmiş ama bulunduğu pozisyonu aslında hak etmediğinin, aynı işi yurtdışında yapamayacağının bilincinde olup koltuğuna yapışıp kalanlar. bu ayrımı yaparken yandaşları dışarıda tuttum; onlara göre zaten tüm muhalifler vatan haini.

    türkiye'de yandaş olmasanız bile ezilen değil de ezen kesimdenseniz, buyrun türkiye'de kalmaya, paranızla, makdıbınızla, yalakalığınızla, ikiyüzlülüğünüzle, yalanlarınızla insanların üstüne basa basa hırslarınızı gerçekleştirmeye devam edin. hayat size güzel. ama şunu da bilin ki bunları ancak türkiye gibi bir ülkede yapabilirsiniz. bunu yaparken atatürkçülük maskesinin arkasına sığınmayın ama. biz de biliyoruz ki facebook'ta like, twitter'da retweet etmekten başka bir tak yaptığınız yok. sağda solda gençliğe hitabe'yi paylaşarak kurtulmayacak bu vatan.

    sonuç olarak; yurtdışında yaşamak akp zihniyetinden kurtulmaktan çok daha fazlasına tekabül ediyor. sadece yaşam mücadelesi değil; aynı zamanda "insan gibi yaşama" mücadelesi. yukarıda saydığım tipteki insanlara kulak asmayın; kendi alanınızda altyapınız sağlamsa, dürüstseniz, çalışkansanız, azimliyseniz, dil, din, ırk, cinsiyet ayrımı gözetmeksizin kendinizi bir dünya vatandaşı olarak görüyorsanız ve kendinize saygınız varsa durmayın türkiye'de.
    ···
   tümünü göster