/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +17 -20
    Kırım Tatarları Sürgünü olayını bilmeyeniniz yoktur. Çoğu insan komünizmi kötülemek adına kırım tatarları sürüldü, hani ırkçılık yoktu diye ortalıkta gezinmektedirler. Ama olayın aslını bilmeden laf yaparlar.

    Mavi Alay



    Mavi Alay, 2. Dünya Savaşı'nda Nazi Almanyası için Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği'ne karşı savaşan 8.000 kişilik Kırım Türklerinden oluşan alaydır.

    Kırımlıların Sovyetler'de yaşayıp, o ülkede ekmek yiyip, o ülkenin vatandaşı olup, o ülkeye ihanet edip nazi ordularına katılması sonucu yapılan sürgündür. Orta Asyaya yerleştirilmişlerdir.

    Ki sovyetler kırımlıların özerk bir devlet kurmasını sağlamış ve buna rağmen karşılık olarak bu ihaneti almıştır.

    Komik milliyetçi bir argümanla eleştirilen durumdur. Sovyetler özerklik kazandırmıştır Kırım'a ve savaş yıllarında daha yeni devletleşmiştir Sovyetler dediğimiz ülke.

    Gürcistan isteği sonucu Stalin döneminde Sovyetlerden ayrılıp başlıbaşına bir devlet haline gelmiştir eğer isteselerdi bu kırım için de mümkündü fakat Nazi Ordularına katılıp ihanet yolunu seçtiler. kesinlikle etki tepki meselesidir ve doğru bir hamledir katletmek yerine Orta Asya köylerine yerleştirilmiştir. Bu da Stalin'in hoşgörüsüdür.

    Kırım tatarları alman safında savaşmışlardır. Ne olursa olsun tarih çarpıtılmamalı, olan şeyler olmadı biçiminde veyahut tam ters şekilde beyanlarda bulunulmamalıdır. Tarih ciddiyet işidir.



    Yaşasın Tam Bağımsız Türkiye!



    (bkz: inci sözlük aktif kızıl ordusunu kuruyorum)
    ···
   tümünü göster