/i/Hikaye

Herkesin bir hikayesi var, ya senin hikayen nedir?
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 126.
    +2
    Önceki entry için caps atıyorum beyler. inanmayanlar için..

    http://i.hizliresim.com/2rYMkj.jpg

    Odaya gittim. Kur-an okudum. Kur-an okurken bir yerde Dabbe diye bir kelime geçti. Dabbe ben bu kelimeyi 8 ay once gittigim filmin ismiydi konusuda korku 3 harflilerdi ve gerçekten paranin hakkını veren bir filmdi. Dabbe ugrasicak birseyde yok yukaridan hemen kitaplikliga gittim ve aradigim seyide buldum Kur-an'i kerim meal kitabı aldım hemen o sayfayı açtım dabbe kelimesinin gecen sureyi aha buldum.
    Neml suresi 82.
    Ve iza vakaal kavlu aleyhim ahracna lehüm dabbeten minel ardı tekellimuhum ennen nase kanu bi ayatina la yukınun
    Ve iza: Olduğu zaman
    Vakaa: Vuku buldu
    El Kavlu: Söz
    Aleyhim: Onlarin üzerine
    Lehum: Onlar için,Onlara
    Dabbeten: Dabbe
    Min el ardı: Arzdan
    Tukellimu-hum: Onlara söyleyecek (konuşacak)
    Enne: Olduğunu
    En nase: insanlar
    Kanu: Oldular
    Bi ayati-na: Ayetlerimize
    La yukinune: Lakin hasil etmezler
    Anlami:
    Ve Onlarin üzerine ( Allah'in kitapta söylediği arzdan dabbe çıkardık insanların (kitaptaki) kitaptaki ayetlerimize yakin hasil etmediklerini söyleyecek
    Bu olay yani dabbe kıyamete yakın bir olay bu surede Allahu Teala Duhandan yani dünyayı saran fitneden bahsetmiştir. Bütün dünyanın fitnenin kavradığı bir noktada insanlar Allah'in Rasulünün deli ve şeytan tarafından öğretilmiş olduğunu iddia ediyorlar. Duhan suresi 10. 11. 12. 13. 14. 15. Ayetler. Bu ayetlerde anılan Allahin resulü " Allah'a ulaşmayı dileyin yoksa cehenneme gidersiniz." diyerek Allahin bu ayetteki sözünü söylemiş yani söz vukuu bulmuştur.
    Dabbe sadece bir film değildir dabbe kiyamete yakin gerceklesek bir olaydir. Bu olay daha öncede yaşanmıştır. Bu dönemde insanlar Allah'tan değilde şeytanlardan ve cinlerden medet umacak ve büyülere başvuracak.
    ···
   tümünü göster