/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +134 -93
    Türkçü olan kardeşlerimi entrye davet ediyorum; ve o kişilerle düzeyli bir tartışma başlatmak istiyorum.

    Öncelikle bana Türklüğün artılarını anlatır mısınız? Günümüzde Türklerin hemen hemen tamamı asimile olmuş vaziyetteyken, bilim, spor, sanat veya elle tutulur herhangi bir mecrada başarı sağlayamıyorken (birkaç istisna hariç) neden Türk ırkını üstün görüyorsunuz?

    Mazide atalarımız birçok başarıya imza attı, bu saygı duyulası bir gerçek. Fakat bunu sadece biz yapmadık ki. Ruslar da çok uzun zaman Ortodoks hamisi olarak bilindi, Fransa da belli başarılara imza attı, Avusturya da belli başarılara imza attı, keza aynı şekilde Ingiltere de.

    Günümüzde ise Çin, Japonya, Amerika, Almanya ve Rusya önemli işler yapıyor.

    Bu ülkelerin halklarının tamamı sizler gibi kendilerini üstün ırk olarak nitelendiriyor. Yani anlayacağınız 2017 yılına kadar elle tutulur işlere imza atan tüm milletler kendilerini üstün ilan etmiş durumda.

    Fakat görüyoruz ki, ne Türkler; ne de onlar üstün değil. Konu biyolojik olarak değerlendirildiğinde de üstünlük yok, dinsel değerlendirildiğinde de üstünlük yok, mantığı olan bir insanın gözünden de değerlendirildiğinde üstünlük yok.

    Neden kendinizi bu tür saçma şeylerle kandırıyorsunuz? "Tengri biz menen" gibi twitter hastagleri ile üstünlüğünüzü kabul ettirmeye çalışmaktan ne zaman vazgeçeceksiniz?

    Artık kendimizi hep beraber, ayrım yapmadan bilime, sanata ve farklı mecralara yönlendirmeliyiz. Uyanın bu aptal hülyadan artık.

    EDiT: Çok fazla entryi var, geri dönemiyorum. Buradan kısa bir yazı yazmak istiyorum. Öncelikle bilgisi ile cevap veren herkese teşekkür ediyorum.

    Türkçülük ve her türlü ulusalcı düşüncenin temeli bencillik ve egozimin ta kendisidir. Bu düşünceleri güce sahip olmak isteyen kişiler destekler. Fakat güç tek bir ulusun eline geçtiği taktirde -ki bu zamana kadar hep böyle oldu, maalesef bundan sonra da olacak- dünyadaki zulüm devam edecektir. Zira, insanlar arasında eşitlik sağlanamadığı taktirde uluslararası barışın sağlanması mümkün değil. Bunun içinde başta ulusalcılık düşüncesinin yok edilmesi ve insanların kafa yapısından çıkar rekabetinin çıkartılması gerekiyor. Şu an için ütopik bir yaklaşım olsa da zaman içinde daha doğru eğitim gören nesiller bunu başaracaktır.

    - IV Olric
    ···
   tümünü göster