/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +1
    67 yıllık yalan ve senaryolar ile Stalin ve sosyalizm karalanamaz.

    Kızıl Ordu, 2. paylaşım savaşı öncesi, Batı Ukrayna ve Batı Beyaz Rusya bölgesine girmiş, Polonya ordusundan da önemli bir askeri gücü esir almıştı.

    Polonyalı askerler serbest bırakılırken, subaylar esir tutulmaya devam edilmiştir. Polonyalı subaylar, Kızıl Ordu'nun savaş esiri olarak tutulurken, 1941 yazında Alman faşistleri Sovyetler Birliği'ne saldırarak işgale başladı. Alman faşistlerinin işgal ettiği bölgeler içinde Polonyalı savaş esirlerinin tutuklu olduğu bölge de vardı. Sovyet halkına her tür zulmü uygulayan faşistler, Polonyalı subaylara da saldırmaktan geri durmadılar.

    Nitekim binlerce Sovyet köylüsünü, işçisini katledip, toplu mezarlara gömen faşistler bir süre 10 bin subayı da Katyn ormanlarında toplu mezarlara gömdüler.

    işgalden iki yıl sonra, 1943 Nisan ortalarında, faşist şef Göbbels, Katyn ormanlarında bulunan Alman kuvvetlerinin, "Polonyalı subayların cesetlerinin olduğu bir çok toplu mezar bulduklarını ve subayların 1940 Mart ayı içerisinde, yani yaklaşık üç yıl önce, Ruslar tarafından öldürülmüş olduğu" yalanını yaydı.

    Faşist Hitler yönetiminin toplu mezarları açıklamasının elbette nedenleri vardı. Birincisi; Alman ordularının saldırısı durdurulmuş, Stalingrad'da ise unutamayacakları bir yenilgi tatmışlardı. Artık bir çok cephede bozgun başlamıştı.

    Katyn ormanlarını da terketmeye hazırlanıyorlardı. Ve bir süre sonra da insanlık suçları açığa çıkacak, toplu mezarlar onların iğrenç yüzlerini herkese gösterecekti.

    O nedenle katliamı üzerlerinden atmaya çalışıyordu.

    ikincisi; Alman faşizmi özellikle Sovyetler Birliği'ni iğrenç suçlarına bulaştırarak, dünya halkları nezdinde "savaş suçlusu" durumuna düşürmeye çalışıyordu.

    Üçüncüsü; Sovyetler Birliği ve Stalin'i katliamlarına bulaştırarak, şüphe altında bırakarak, başta Polonyalılar olmak üzere Baltık halklarını Sovyet yönetimine karşı kışkırtma hesabı yaptılar..

    Alman faşistleri bölgeden atılınca toplu mezarlar da bulundu. Açılan mezarlar, Polonyalı subayların cesetlerine yapılan otopsiler, öldürülenlerin üzerlerinde çıkan kimi belgeler, tanıklar, kurulan komisyonların raporları ile o dönem Katyn katlimanın sorumlusunun Alman faşistleri olduğu belgelendi ve tüm dünyaya ilan edildi.

    Naziler, katliamın Sovyetler Birliği tarafından 1940 yılında yapıldığını iddia ediyorlardı. Fakat mezarlar açıldığında, görülmüştü ki, katledilenler elbiseleri ile gömülmüştü ve elbiselerin ceplerinden 1941 yılına ait belgeler-kimlikler çıkmıştı. Alman faşistleri katlettikleri Polonyalıların üstünü alelacele aramış ama bu belgeleri almayı unutmuşlardı anlaşılan. Bu belgeler bile tek başına Alman faşistlerini yalanlamaktadır. Zira bu durum Nazi işgaline kadar savaş esirlerinin yaşadığını göstermektedir.

    Bu otopsilerde ayrıca teknik, mikroskobik bir çok ayrıntı da rapor edilmiştir. Bu otopsiler ve raporların hazırlanması sırasında onlarca bağımsız gözlemci ve basın hazır bulunmuştur. 1944 yılında Moskova'da "Batılı" uzman gözlemcilerin de hazır bulunmasıyla 925 cesede yapılan otopside Adli Tıp uzmanlarından özel bir komisyon kuruldu. Raporlar, sadece büyük yalanı belgeliyordu.

    Sadece bunlar bile yeterlidir Nazilerin yalanını ispat etmek için.

    Ortaya çıkan belgelere ve sonuca hiçbir emperyalist ülke o dönem itiraz etmedi. Ve bu konu böylece "kapandı."

    Amerikan emperyalizmi 1950'li yıllardan sonra Stalin ve sosyalizme yönelik saldırılarını tırmandırırken bu yalan da tekrar ısıtılıp gündeme getirildi.

    Emperyalist yalanlara inanmak için tek bir neden yoktur; ama inanmamak için binlerce nedenimiz vardır.

    Nisan ayı başında Polonya Devlet Başkanı Kaczinski'nin, faşistler tarafından Katyn'de katledilen Polonyalı subayları anmak için Rusya'ya giderken uçağının düşüp ölmesi vesilesiyle yalan korosu tekrar saldırıya geçti.

    Daha anmadan önce, 10 Nisan'da emperyalist ajanslar tüm dünyaya "Katyn Katlidıbının Tarihi" başlıklı haberler geçiyor, ülkemizde de Anadolu Ajansı bu yalanı tüm abanolerine yayıyordu..

    Güya, Rusya Devlet Başkanı Dimitriy Medvedev'in talimatı üzerine arşivdeki "belgeler" açılmıştı ve bu belgeler, Katyn katliamından Stalin ve Sovyet devrimi önderlerinin sorumlu olduğunu gösteriyordu.

    Bir: Bu belgelerin ne kadar gerçek olduğu tartışmalıdır.

    iki: Emperyalist yalanların tanığı olarak gösterilen de bir işbirlikçidir. Ve bu anlamda da ne tanık, ne kanıt değeri yoktur.

    Emperyalistler, Nazizmin "yalan bakanı" tarafından ortaya atılan 67 yıllık bir yalana inanmamızı istiyorlar. Açık ki, onlara inanmamız için tek bir nedenimiz yoktur. Fakat, inanmamamız için binlerce nedenimiz vardır. Bunlardan sadece bir kaçını hatırlayalım.

    Tarih 5 Şubat 2003... Yer Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi. Amerikan emperyalistlerinin Irak'ı işgale hazırlandığı bir dönemdir. Emperyalistler dünya çapında tam bir yalan kampanyası yürütmektedirler.

    BM'deki toplantı da bunun için örgütlenmiştir. Dönemin ABD Dış işleri Bakanı Colin Powel, bütün dünya medyasının canlı yayınladığı konuşmasında, "Irak'ın elindeki kitle imha silahları ve bu silahları nasıl ürettiği" üzerine konuşmakta, "kanıt sunmaktadır." Dev ekranda uydudan çekilmiş görüntüler, hoparlörde "kitle imha silahları üzerine konuşan iki Irak'lı subayın sesi"... Seyyar laboratuvar ve kamyonlar...

    Irak'ın nasıl silahlandığını(!), nasıl her an saldırıya hazır olduğunu(!), CIA'nın hazırladığı şemalar, resimler, görüntüler, ses kayıtları eşliğinde sunuyor Colin Powel. Sahne çok ciddi, çok inandırıcı... Öyle ya "koskoca" ABD Dışişleri Bakanı, tüm dünyanın gözü önünde konuşuyor. Uydu fotoğraflarından Irak'ın cephanelikleri gösteriliyor. Powell bir ara elinde bir tüp gösteriyor ve şöyle diyor: "Bu elimde gördüğünüz tüp, Irak'ın çiçek virüsü üretebilecek ve bunu silah olarak kullanabilecek kapasiteye sahip olduğunu gösteriyor." Emperyalist propaganda aygıtını tanımayanlar açısından anlatılanlara kadar "inandırıcı" ki, milyonlarca insanı Irak'ın kitle imha silahları olduğuna "ikna etti"ler bu yalanlarla.

    Amaç işgali zorunlu ve haklı göstermekti. O zaman BM'de konuşup Irak'ı suçlayan Powel, işgalden yıllar sonra ; "ben o zaman sağlam temellere dayanan kanıt olduğunu biliyordum, ama değilmiş" diye açıklama yaptı.

    BM'de dünya ülkelerinin en üst düzeydeki temsilcileri önünde, tüm televizyon kameraları önünde söylenen yalanın büyüklüğüne ve PERVASIZLIĞINA bakın. Orada o kadar yalanı, üstelik uydurma resimler, uydu görüntüleri eşliğinde tüm dünyaya sunanlar, açıktır ki, her yalanı söyleyebilirler.

    Arşivde olduğu söylenen Katyn belgelerinin Powell'in elindeki tüp gibi yalan olmadığına bizi kim inandırabilir? O yalanlarla örülü sunumu hazırlayanlar, istedikleri "arşiv belgesini" de hazırlayabilirler.

    Emperyalist hiçbir yalan, onların gerçek yüzünü gizleyemez.

    Yine o dönem emperyalist medya sayfalarını, Irak'ta "Saddam zulmü" altından kaçan bir kıza ayırmıştı. Gerçekte ise böyle bir şey yaşanmamıştı. Sözü edilen kız, Amerikan Büyükelçisi'nin kızıydı.

    Emperyalist propagandanın, halkları nasıl yanıltabileceğinin, emperyalist yalanların halkları nasıl zehirlediğinin belki de en somut örneklerinden biri de Romanya'daki karşı-devrimdir.

    Çavuşeskular'ın iddıbını, Romanya karşı-devrimini haklı çıkarmak için olmadık yalanlar üretip, yaymışlardı.

    Çavuşeskular'ın, yurtdışındaki bankalarda hesapları olduğu, lüks içinde yaşadıkları yalanı günlerce tekrarlandı.

    Karşı-devrim sırasında, Çavuşesku'nun emriyle 2000 öğrencinin katledildiği açıklandı. Sonra, ayaklanmalarda çatışmalar yaşandığı iddia edilerek Çavuşesku yönetiminin 60-70 bin insanı katlettiği propagandası başlatıldı. Hastane morglarından çocuk ölüleri toplanarak, Çavuşesku yönetimi tarafından katledilmiş gibi gösterildi. Dünyaya yayılan görüntülerle sanki halk ayaklanmış gibi gösterilerek, karşı-devrim kutsandı. Sonuçta o süreç, Çavuşeskular'ın göstermelik bir yargılamayla, yüzü kukuletalı "yargıçlar"ca idama gönderilmeleri ile tamamlandı.

    Tüm bunlardan dolayı emperyalist yalanlara inanmamaya devam edeceğiz...

    http://c12.incisozluk.com...11504/7/1649837_oea62.jpg
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster