/i/Kadınlar

Kadınlar daima haklı.
  1. 1.
    +1
    BiZ ERKEKLERiN GÖZÜNDEN 8 MART
    Öncelikle biz erkekler toplumun dayatması sonucunda kadınları yüzyıllar boyunca sadece bir cinsel obje ve köle olarak gördük. Küçük kızlarımızı “başlık parası” adı altında pazarladık. Ve malesef ki yüzyıllar içinde bu gelenek haline geldi. Ve maalesef ki hala bu olay “gelenek” adı altında doğu ve güney doğu bölgesinde seyrek olarak devam etmektedir. Biz ki, kendi kardeşine, kızına tecavüz eden bir toplumuz.
    Toplumun varoluşundan beridir erkekleri kadınlarda üstün gördük. Erkeğin her şeyi yapabileceğini ve kızların sadece evde oturup erkeklere hizmet etmesini istedik. Onların dünyaya katkılarda bulunacağını düşünmedik ve hatta istemedik. Erkek çocukların yaptıkları şeyleri ayıp görmedik ama kız çocuklarını hep toplumdan sakındık, yaptıkları her şeyi ayıp ve terbiyesizlik olarak gördük. Erkek çocukların orasını burasını açmasına bişey demedik. Aslan oğlum diyerek yaptığı şeyi destekledik ve o çocuğu bu yüzden tecavüzcü, sapık, hatta kadın pazarlayıcılığına kadar her şeyi mübah olarak algılayarak topluma kötü insanlar kazandırdık. Ve erkekleri yücelttik. Kız çocuklarını ise senin bu saatte ne işin var dışarda otur evinde, erkeklerle ne işin olur senin vb. sözlerle aşağıladık. Ve hatta bu davranışlar; Kız gibi ağlama, kız gibi yürüme, kız gibi konuşma, kız gibi vurma diyerek değimlere kadar taşıdık.
    Kadınlara yönetmelik hakkı vermedik. Hatta onların kendilerini kimin yöneteceğini bile seçmesine izin vermedik. Ta ki Mustafa Kemal bu gidişe bir dur diyene kadar…Yani çok mu zordu cinsiyetsiz çocuk büyütmek? Farkında mısınız bilmiyorum ama kadınların büyüttüğü erkekler kadınları öldürüyor! Çok mu zordu kadınlara nasıl giyineceğini anlatmak yerine erkeklere tecavüz etmemeyi öğretmek!
    ···
   tümünü göster