/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +21 -4
    olm bu raspberry pi hobilerine 100-200 lirayı çok görmeyen panpalarımız için bulunmaz nimet.

    ilk olarak raspberry pi nedir ondan bahsediym, şimdi kardeş senin bilgisayarın var ya, onun sadeleştirilmiş ve maliyetine göre olabilecek en ufaltılmış hali bu raspberry pi. içinde bi veri depolayabileceğin bişey yok. onun yerine bi hafıza kartı takıyosun. ekran yok, hdmi girişi var, klave mouse vs. yok usb girişi var. ve en önemlisi gpio diye bi dalgası var.

    gpio ne?
    general purpose input/output yani genel amaçlı giriş çıkış dalga dümenleri. bu girişler çıkışlar sayesinde raspberry'e bişeyler takabiliyoruz, taktığımız dalgalardan bi feedback verebiliyor alabiliyoruz.

    raspberry ile neler yapılabilir?
    genel olarak millet donanımsal olarak fazla para harcamak istemediği için media center olarak kullanıyor, televizyona hdmi ile bağlıyosun, yazdığın ufak bi program sayesinde flash belleğindeki videoları, fotoları okuyabiliyor, youtube'a girebiliyosun falan filan gibi. (burayı da çok kastıran adamlar var şimdi)

    istersen robotumsu falan bişeyler de yapabilirsin bu raspberry ile. herhangi bi amacı olan olmayan fark etmez.
    genelde bu tür dalgalar için arduino kullanılıyor da onu daha sonra anlatcam.

    ben mesela akıllı aynaya başladım, arayüz olarak siyah üstüne beyaz şekilde, basit bişey çıkarıyorum şimdi. bunu eski bi lcd ekrana yansıtıp, lcd ekranın ayna pleksi koyduğum zaman hop noldu akıllı ayna. şimdi uzun uzun anlatmiym burada, yapılmışının videosunu koyayım: https://www.youtube.com/watch?v=fkVBAcvbrjU

    kısa kodlarla, hazır servislerle, raspberry pi ve biraz hevesle böyle taşaklı şeyler yapmak mümkün panpalarım.

    liseli panpalar, böyle şeylere yönelin olm bak hem zevkli, hem ödev mödev olarak falan bunlara girersiniz notlarınız falan da yükselir.

    ötesini soru cevap şeklinde yapak, sorusu olan yazsın bide pm atsın cevaplayalım.
    ···
   tümünü göster