/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +177 -52
    çeşitli bakanlarımız ve devlet yetkililerimiz almanya ve hollanda gibi yoğun türk nüfusu olan ülkelerde seçim propagandası yapmak istiyor ve bu yüzden oralara gidecekler. almanya ve hollanda ise benim ülkemde kendi seçiminin propagandasını yapamazsın burası benim ülkem diyip hayır cevabı veriyor. hatta hollanda gezmek için gelebilirsiniz kapımız her zaman açık ama propagandanızı benim ülkemde yapamazsınız diyor. bence gayet doğru argümanlar bunlar.
    aynısı olsa mesela bir ingiliz bakanı gelip seçim propagandası yapmak istese türkiyede siz nasıl bakardınız? hoşunuza gider miydi? devletlerin egemenlik hakkı vardır kendi toprağında ve başka devletler buna karışamaz.
    lakin devlet yetkililerimiz bunu kabul etmiyor ve nazi gibi yakıştırmalar ile gerginliği arttırıyorlar.
    bütün bunları geçelim. hadi "dış mihraklar bizi çekemiyor olsun" tamammı.

    22 Mart 2008'de Resmi Gazete'de yayınlanmış olan,
    SEÇiMLERiN TEMEL HÜKÜMLERi VE SEÇMEN KÜTÜKLERi HAKKINDA
    KANUNDA DEĞiŞiKLiK YAPILMASINA DAiR KANUN'a bakalım.

    MADDE 10 – 298 sayılı Kanuna 94 üncü maddeden sonra gelmek üzere aşağıdaki 94/A, 94/B, 94/C, 94/D ve 94/E maddeleri eklenmiştir.
    "Yurt dışı seçmenlerin oy verme yöntemleri ve genel ilkeler
    MADDE 94/A – Yurt dışı seçmenlerin sandık, mektup, gümrük kapılarında oy kullanma veya elektronik oylama yöntemlerinden hangisine göre oy kullanacağına yabancı ülkenin durumuna göre Dışişleri Bakanlığının görüşünü alarak Yüksek Seçim Kurulu karar verir.
    Milletvekili genel seçimlerinde, üzerinde Yüksek Seçim Kurulu filigranı bulunan özel imal edilmiş kâğıtlara basılı birleşik oy pusulalarında; sadece seçime katılan siyasi partilerin özel işaretleri, kısaltılmış isimleri ve tam yazı halinde adlarıyla her siyasi parti için ayrılan bölümün altında çapı iki santimetre olan boş bir daire bulunur.
    Yurt dışı seçmenler, milletvekili genel seçimi, Cumhurbaşkanı seçimi ve halkoylamasında oy verebilirler.
    Yurt dışı seçmenler sadece seçime katılan siyasi partilere oy verebilirler.
    Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.

    bir daha bakın.

    Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz. Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz. Yurt dışında ve yurt dışı temsilciliklerde seçim propagandası yapılamaz.

    kendi kanununa karşı gelen bir devletimiz var. buna rağmen suç dış mihrak ha.? benim yorumlarım bunlar.

    EDiT: mevlüt çavuşoğlunun uçuş izni iptal edilmiş. ülke olarak dünyaya rezil ediliyoruz. kendi çıkardığın kanuna uymazsan böyle olur ama arkadaşım. ne günlere geldik..
    ···
   tümünü göster