/i/Tarih

''Tarih bir meslektir, bir hobi, gevezelik, anekdot ya da asparagas değildir.'' (Pierre Goubert)
  1. 1.
    +201 -7
    Sene 2010. Sozluk henuz 1 yasinda. Toplam 3 nesil var. Lise 3-4 okurken takip ediyordum. Liseliler giremezdi. Seviye tavan, eglence sonsuzdu. Sozluk yazarlari baska sosyal mecralari fazla kullanmazdi. Varsa yoksa inciydi.

    O zamanlar yazar alimlari serbest degildi. Arada bir alimlar acilir, nesiller atlanirdi. 2010 senesinde universiteyi kazandigimda uye oldum. Ucukuncu nesil incici olarak sozluge giris yaptim. Inci o zamanlar cok populer oldugu icin yazar alimi sirasinda bircok liseli giris yapmisti. Ortalik ananci kaynamaya baslamisti. Biz ise entari girerken 5 kere dusunen insanlardik.

    Su an net soyluyorum, inci. sozlukspot.com bu uzantiyi hatirlamayan incisozluk yazari degildir. (daha da oncesi ama bunu hatirlamayan hic ama hic degildir.) asagilamak degil bu yanlis anlamayin. Bu uzantidan sonra kaydolanlar incinin hicbir guzelligini goremediler. Inciyi serbestce kufur edebilecekleri ortam zannettiler. Rahat rahat anan denebilen, zeka seviyesine aldiris edilmeyen bir ortam olarak gorduler.

    Neyse, acardiniz sozlugu, belki birkac denemede anca login olurdunuz. Gri bir arayuz, mavi yazilar, eksinin uzerine atilmis sansur seklinde logo, calismayan ben butonu, hayvan ara butonu...

    Kullanmasi zordu gercekten, reserve ederdiniz, ama ben butonu calismadigi icin yine de baslik linkini kaydederdiniz.

    O zamanlar cok aktifti sozluk. Aktif derken sol tasaktaki baslik sayisindan bahsetmiyorum. Bircok ilde etkinlikler duzenlenirdi. Bulusmalar yapilirdi. Yazarlar birbirleriyle tanisirdi. Ben daha 20 yasimdayken, 30 yasinda insanlar gelirdi bulusmalara. Bizi azarlarlardi.

    "Ulan anan zaaa diyip @2 olmaya calisanlar hangileriniz" demisti birinci nesil bir abimiz. Herkes gulmustu. "Yapmayin lan tadi kaciyor" diye eklemisti.

    Neredeyse butun buyuk skertmeler o 2 yillik donemde yasandi. Diger bir baslikta anlatmistim arayin bulun bakiniz vermiyorum.

    Butun guzel olaylar o yillarda yasandi. Efsane skisler, Saykan'in sarkilari, aglatan hikayeler, gulduren anilar, 28 mayis olaylari, Facebook ceviri skrtmesi, okan ve daha niceleri.

    Ulan bu sozluk taraftar grubu kurdu. Boz Baykuslar ana haberlere konu oldu. Simdi 10 kisiyi toplayamazsiniz. Annelerinden izin alamazlar.

    Lan Caps kavramini ulkeye yayan bu sozlugun 2009-2011 arasi tayfasidir. Gif kavrami da bu sozluk tarafindan yayilmistir ulkeye.

    Dedeler,
    Dayilar,
    Harun Abi,
    Sazan.avi,
    @2 sarkisi,
    korkunclu kari,
    what is love,
    papagan reyiz...

    peki ya sonra? tadi tuzu bitmis sozlugun. bir yigin bos baslik, bir yigin zaman kaybi.

    Eskiden sol tasakta oyle guzel hikayeler olurdu ki, gunlerce okurduk. Bazen okula gitmezdik lan devamsizliktan kalmak pahasina. Ama artik ne ki inci? Yazik ettiniz guzelim sozluge.

    Edit: bagzi duzeltmeler
    ···
   tümünü göster