/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    0
    Yavru bakımı her canlıda yok. Sadece memelilerde ve kuşlarda var. Karada olan birçok canlı da yumurtasını bıraktıktan sonra onu terkediyor. Madem yumurtalarının başına bişey gelmesin diye karaya bıraktılar da karadakiler neden yumurtasını terkediyor o zaman?
    ···
    1. 1.
      0
      Yavru bakımı canlının gelişmişliğini gösterir, memelilerde ve kuşlarda olmasının sebebi bu. Dahası yavru bakımı olmaması canlının yavrusunu korumaması gerektiği anldıbına gelmiyor. Yavrusuna bakmıyor diye yavrusunun ölmesine göz yumacak değil. Sonuçta yavrusunun ölümü neslinin devdıbının şansını kaybetmektir. Bu yüzden ilkel canlılarda sadece güvenli bir yerde doğmasını sağlamak varken, gelişmiş canlılarda koruma duyguları geliştiği için canlıya bakım da eklenmiştir. Anormal bir şey yok yani.
      ···
    2. 2.
      0
      Peki suda yaşayabilen bir canlının suyun dışına çıkıp yumurtayı bırakması nasıl oluyor? Ayrıca balıklarda dış döllenme var. O yumurtanın orda olduğunu başka balıkların da bilmesi ve onun da sudan çıkıp spermini bırakıp geri girmesi gerekir. Bu nasıl olacabilir? Ve balık karanın sudan daha güvenli olduğunu nasıl bilebilir?
      ···
    3. 3.
      0
      O durumda sadece balık türü vardı gibi konuşuyorsun. Balıklarda dış döllenme olması her canlının dış döllenme yapacağı anldıbına gelmez.

      Dahası o canlı karanın daha güvenli olduğunu bilmiyor, popülasyon bakımından en düşük yere bırakıyor canlısını sadece. Popülasyonun en düşük olduğu yer ise tabii ki kara.

      Bunu da beyninde geliştirdiği otomatik algoritmaları (içgüdüleri) kullanarak yapıyor, hiçbir sorun yok. Soru sormak için soru sormayın.
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster