/i/Spor

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    If you can dream it, you can do it
    Bir şeyi hayal edebiliyorsan yapabilirsin.
    Walt Disney

    Evet arkadaşlar öncelikle inci alemine selam olsun. Bugün öncelikli konumuz spor, genelde fazla sosyal olmayan arkadaşlar fazlalıkta olduğu için ve masabası fazla hareket etmeden sağlıksız beslenen insanlar olduğunuz için yağ yakımı konusunu ele almak istedim bugün size yağ yakmada püf noktaları anlatacağım.

    1)Yağ Yakan yiyecekler

    Kırmızıbiber: Arnavut biberi olarak da bilinen kırmızı acı biber metabolizmayı hızlandıran “capsaicin” adlı bileşeni içerir. Ayrıca kalp atışlarını hızlandırır ve damarlardaki “kötü” yağın temizlenmesine yardımcı olur.

    Zencefil: Zencefil kan damarlarının genişlemesini, kan akışının artmasını ve metabolizmanın hızlanmasını sağlar.

    Portakal, Greyfurt: Portakal, greyfurt, limon ve C vitamini bakımından zengin diğer meyveler, sebzeler yağın daha kolay çözülmesini ve vücuttan daha hızlı atılmasını sağlar.

    Yeşil Çay: Yeşil çay’da bulunan “EGCG” bileşeni sinir sisteminin ve beynin daha çok çalışmasını sağlar ve dinlenir halde yakılan kaloriyi arttırır.(bol tuvalete gidersiniz)

    Yulaf: Yulaf ve besin lifi bakımından zengin diğer yiyecekler kan şekerinin belirli bir düzeyde kalmasını sağlar ve şeker düşmesi nedeniyle öğünler arasında yaşanabilecek aşırı açlık hissini engeller.

    Keten Tohumu: Balıkta olduğu gibi, omega yağ asitleri bakımından zengin olan keten tohumu yağ yakımını hızlandırır ve yağın vücutta depolanmasını önler.

    Su:Su sadece susuzluğunuzu gidermez, aynı zamanda midenizi doldurur ve açlık hissinizi azaltır! Yemeklerden 20 dakika önce içeceğiniz bir bardak su, tokluk hissi sağlar. Günde iki bucuk litre su içmek çok faydalı.

    Tarçın:iştah dindirme özelliğine sahip olan tarçın, yağ yakımını da hızlandırır.

    Maydanoz:Metabolizmayı hızlandırarak bağ dokusunu güçlendiriyor. Maydanoz yemek ve çayını içmek, ödemlere ve vücudun su toplamasına karşı çok etkili bir yöntem olarak biliniyor.

    Hindistan cevizi yağı
    içinde bulunan orta zincirli trigliseritler; vücudumuzun depolamak yerine enerji için kullanmayı tercih ettiği bir yağ cinsidir, bu da kilo almanıza önler . Yapılan çalışmalarda günde 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi yağı tüketiminin; insülini dengelediği ve göbek bölgesinde yağlanmayı kadınlarda azalttığı görülmüştür. Ancak hidrojenize Hindistan cevizi yağı kullanmayın. Günlük tüketimi 2 yemek kaşığı ölçüsünü geçmemelidir.

    Kahve:içerdiği kafein ile metabolizmayı uyandırarak hızlandırır. Kafeinin iki ayrı mekanizmayla termojeneze sebep olduğu bilinmektedir. Ayrıca kafein iştahı baskılamaktadır. Kafeinin deney hayvanlarında yürütülen çalışmalarda yağ yakıcı olduğu da görülmüştür. Ancak kremalı, bol şekerli kahvelerden mümkün olduğunca uzak durun.

    Elma sirkesi:ES’nin taşıdığı asetik asit nedeniyle mide asiditesini arttırarak, asit azlığı nedeniyle yaşanan sindirim problemlerini çözebildiği bilinmektedir. Klinik çalışmalarda elma sirkesinin kan basıncını, kolesterolü ve tokluk kan şekerini düşürdüğü kanıtlanmıştır. Aynı grubun 155 hasta üzerinde yürüttüğü klinik çalışma, elma sirkesinin obezite üzerindeki etkisini araştıran ilk ve tek bilimsel çalışmadır. 4 hafta boyunca hastaların kilo, vücut yağ oranı, vü- cut kütle indeksi, viseral ve subkutan yağ alanları, kan basıncı ve tam kan analizi değerleri ölçülerek karşılaştırılmıştır. Elma sirkesinin kilo, serum trigliserit seviyesi, yağ alanları ve vücut yağ kütlesinde azalmaya sebep olduğu görülmüştür.

    Limon:Karın bölgesindeki yağları azaltmak için, güne limon suyuyla başlayabilirsiniz. Sadece yapmanız gereken bir bardak ılık suya limon suyunu karıştırmak. Aç karna sabahları bu suyu tüketin .Metabolizmanızın hızlanmasına yardımcı olur.

    Avakado:Omega 9 yağ asitlerinden oldukça zengin ve kilo vermeye yardımcı bir besindir. Yağ yakımını ve metabolizmayı hızlandırır. Düzenli olarak tüketildiğinde kilo kaybını sağlar. Bu nedenle bu listede ilk sırada belirtilen meyvelerdendir. Düzenli olarak avokado ekleyerek hazırladığınız salata veya mezeleri tüketmek gözle görülür bir fark sağlayacaktır.

    Kinoa:Gluten içermeyen kinoa, magnezyum yönünden zengindir. Kinoa, enerji verir ve kan şekerini kontrol altına alır. Glutensiz bir tahıl olan kinoanın Milan Üniversitesi'nde yapılan bir araştırmada tokluk hissi yarattığı da ortaya çıkarıldı.

    Chia tohumu:Güney Amerika'da ve daha pek çok farklık kültürde doğal bir ilaç olarak kullanılan Chia tohumu, obezite, diyabet ve kardiyovasküler hastalıklarla mücadele ediyor. iltihap önleyici yağlar, protein ve lif içeren Chia tohumu, uzun süre tokluk sağlar. 1 yemek kaşığı ciha tohumu; 2 buçuk miligram omega 3 yağ asitleri, 4.5 gram lif ve 3 gram protein içerir.

    Somon:Omega-3 içeren diğer balıklar vücutta kalori yakılmasından sorumlu “leptin” hormonu seviyesini yükseltir.

    Yumurta:B12 bakımından zengin olan yumurta yağın çözülmesini sağlar ve metabolizma hızını arttırır.

    Mercimek:Demir ekgibliği metabolizmanın yavaşlamasına neden olur. Demir bakımından oldukça zengin olan mercimek (1 kase mercimek günlük demir ihtiyacının yaklaşık %20’sini karşılar) metabolizmanın normale dönmesine yardımcı olur
    ···
   tümünü göster