/i/Tespit

  1. 51.
    +11
    Panpa bahsettiğin bütün hatalardan ben de muzdaribim kafayı yiyecek dereceye geldim ama büyük bir araştırma sornucu şunlara ulaştım:
    - Hepimiz Yenilmezler filmlerinde 2008'deki Iron Man filminden, 2016 Civil War filmine kadar bütün Marvel Studios filmlerinin birbiriyle bağlantılı ve açıklayıcı biçimde gittiğini gördük ve öyle alıştık. Keza 2013 yapımı Man of Steel ile başlayan DC dünyasında da filmler bu şekilde birbiriyle bağlantılı ve mantıken açıklayıcı gidecek( Batman v Superman -> Wonder Women -> Justice League ..)
    Ancak X-Men Marvel'ın olmasına rağmen yayın hakları 20th Century Fox'un elinde ve Fox'un film serisi yapma politikası tamamen diğerlerinden farklı. Ayrıca hata ve pişmanlıklarla dolu...
    - Örnek vermek gerekirse X-Men 1, X2, X-Men Last Stand filmleri çıktı. iyi tamam hoş professor öldü okey ama o filmin yazılardan sonraki son sahnesinde suratı görünmeyen ama kafa yapısı Charles'a benzeyen bir adam göründe ve Moira ona bakıp "Charless!!!" dedi. işte burada arkadaşın bahsettiği Charles'ın bilincini, Jean Gray onu havada tuttuğu anda ikiz kardeşine aktarma işlemi gerçekleşiyor. Bu olay çizgi romanlarda olan bir şey ancak dediğim gibi Fox şirketi filmlerini Marvel Studios ve DC gibi açıklayıcı şekilde zütürmüyor. Kendin araştır anla diyor.
    - Gelelim 2009 yapımı Fox faciası X-men Origins : Wolverine filmine...
    Bu film başlı başına bir faciadır ve Fox bunu çok geç anlayıp bu filmi artık yok saymıştır ve X-men evreninden çıkarmıştır. Fox'un pişman olma sebeplerinden birisi Deadpool gibi bir karakteri bu filmde yok yere saçma bir şekilde harcamaları, deadpool'un yüzü yanık olması gerekirkes gayet sağlıklı bir şekilde kahraman olduğunu görmemiz, hatta ileri gidip ağızını kapatmaları rezaletti.
    - Fox daha sonra tüm bu saçmalıkları bir kenara atarak 2011 yılında X-Men Evreninde köklü bir değişikliğe gidip First Class fimini çıkardı. Bu daha başlangıçtı. 2013 yılında ise The Wolverine filminin son sahnesinde Magneto ve Profosör ondan yardım istedi. Çizgi romanlarda olduğu gibi adamantium'u da Magneto ona geri yerleştirdi ancak filmlerde bahsedilmedi (sanırım yönetmen/senaristlerden biri açıkladı bunu.)
    2014 yılına geldiğimizde ise X-MEN DAYS OF FUTURE PAST ile beraber Wolverine 1973 yılına gönderildi ve Mystique'in suikastini engelleyip tarihin akışını değiştirmiş oldu. Yani FOX şirketi bu filmle beraber hem güzel bir First Class'a devam filmi, hem de Eski X-Men filmlerini çöpe atmak için bir bahane bulmuş oldu. Eski filmlerde olaylar hiç yaşanmamış oldu. Wolverine'in başlangıç/adamantium yerleştirilme hikayesi ise 1973'lerde olmuş şekilde değiştirilmiş oldu. Eski yaşlı stryker yerine yeni genç stryker onun başının belası oldu(Apocalypse'de gördük)
    - X Men Origins filmi çöpe atıldığına göre Fox bu pişmanlığın ardından artık bir Deadpool filmi çekebilirdi. Çizgi romandakine uyan, mantıklı bir şekilde işlenen bir Deadpool filmi çekildi ancak maalesef bu film diğer x-men serisiyle bağlantısız çünkü Deadpool'da ki Colossus ve Xmen days of future past filmlerindeki colossus tamamen farklı. Deadpool X-Men hikayeleri arasındaki tek evren çıkan kendi başına bir seri.
    - Logan filmine gelirsek, bunun hakkında resmi bir açıklama yok ancak büyük ihtimal bu Logan filmi de Deadpool gibi X-Men filmlerinden bağımsız ayrı bir yan hikaye. Yani Tek evren hikayesi. Paralel evrenler vsvsvs.
    Tümünü Göster
    ···
    1. 1.
      +1
      Sağol kardeşim bu yazın için çok iyi geldi bazı sorularımın cevabını aldım teşekkürler
      ···
      1. 1.
        +1
        Rica ederim panpa. Özetle Fox'un acayip ve tutarsız işleri diyebiliriz.. Sadece o yıl çıkaracağı filme odaklanıyor. O filmin geçmişini takmıyor. Gişeye önem veren ve Bir insana yeni filmimizi izletebilmek için eski x-men filmlerini de izletip yormayalım diye düşünen bir şirket. Anı yaşıyor..
        ···
   tümünü göster