/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +18 -3
    komünizmin başarılı bir sonuç verdiği 3 tane ülke göstere bilir misin lütfen * sanmıyorum çünkü yanlış ve dünya şartlarına uymayan ütopik fikirlere sahip bir yönetim ideolojisi
    ···
    1. 1.
      +6 -1
      Komünizm şuana kadar hiç bir ülkede uygulanmamıştır be arkadaşım bilmeden yorum yapmayın ya da yapın ben aydınlatıyım sizi. Sosyalizm ile yönetilen ülkelerde ise en bilindik örnekten gidicem Sovyet Rusyası devrim öncesi çarlık döneminde ekonomik ve askeri açıdan çökmüş haldeyken sosyalizm ile dünyanın en güçlü ordusunu kurmuş, kendi sanayisini bağımsız bir şekilde çok güçlü bir hale soktu ve bilim açısından bir çok yenilik yaptı en bilindiği Gagarinin uzay yolculuğudur. Ayrıca marksizm ütopik değil bilimsel bir ideolojidir.
      ···
      1. 1.
        0
        küba komunizmin etkili olduğu bir ülke değil mi ki?
        ···
      2. 2.
        0
        Sovyet ve Car rusyasimi? Guldurme beni 70 yildan fazla sosyalist esaretinde kalmis bir ulkenin yasadiklarini anlatacagim sana ilk gelisi maddelerle umarim bunlar fikrini degistirir:
        Bolsevikler Azerbeycana girmek icin bahane ariyordu zira 30.000lik suvari ordusu agir kayiplar verdirebilirdi Rusyaya bu yuzden Ruslar batidaki ermenileri kullanarak isyan cikardilar oedu isyani yatirmaya gittiginden payitaht bos kaliyor ve XI kizil ordu Azerbeycan Halk Cumhuriyetini eliyor.Bak dikkatli oku: HALK cumhuriyeti.
        Dunya Savasi zamani: Zamanlar ilerlemis Azerbeycan hala Sovyetlerin esareti altinda ve buyuk vatan savasi basliyor. Azerbeycan,bu savas sirasinda hala gecilmeyen petrol rekorunu kiriyor. Moskovoya plan disinda tonlarca ekmek ve yun gonderiyor cebhe icin fakat bunlarin karsiliginda bir Kahraman Dehir unvanini bile hor goruyorlar
        Stalin:Stalinin turklere uyguladigi vahseti unutmamak gerek Kirim turkleri Aze. Turkleri, Kazak turkleri ve s. Fakat olayin ilgic kismi, Stalin gencliginde hapisde idama mahkum edilirken onu kurtaran Resulzadeydi. Bumu karsiligi?
        Hediyesi:Ikinci dunya savasinda yapdiklarina bakmayarak Moskova bize guvenmiyordu. Stalinin belgelerinden biride suyduki, Azerbeycan halkini Kazakistan colune surgun etmek. Kazak colunde yasamak neredeyse imkansizdir. buda yetmezmis gibi Karabagda Ermenistan olusturdu ruslar.
        31 mart soykirimi:Pek fazla sOe gerek yok Ermeni bakanlarin yardimiyla Bakude, kubada,ve samaxida gerceklesen buyuk soykirimlar. Topkuca gomulen insanlarin kemikleri hala duruyor istersen arastir.
        bomba deneyleri:Rusya, Kazakistani somurmekle beraber hem asimile ediyor hemde arazide kimyasal bomba deneyi yapiyordu. korkunc.
        Kanli ocak olaylari:1990 20 ocak tarihinde, Azerbeycan halki,biz sovyetleri istemiyoruz biz ozgurluk istiyoruz diye sokaga dokulmusdu. 20 ocak gecesi Ruslar tanklarla Bakuye girdi. Hastaneler rus tanklariyla ezilmis insanlarla doluydu isin ilginc tarafi olenlerin elinde isinmak icin kullandiklari odunlardan baska sry yoktu.
        Hocali soykirimi:Hocalida ermeniler soykirim yapti. Yapti ama kimin destegiyle? 366.ci RUS motoatici alayin yardimiyla.Bak RUS diyorum RUS. Hala fikrin degismediyse turklugunden suphe eder Allah akil fikir versin derim
        ···
    2. 2.
      +1
      sovyet rusya aynı zamanda naziler gibi bir faşist ordusundan kurtarmıştır(büyük rol oynamıştır) dünyayı
      ···
    3. 3.
      0
      Sosyalizmin başarılı olduğu ülkeler var misal Küba kübanın tıp alanındaki ilerlemeli vs saymakla bitmez
      ···
    4. 4.
      0
      Kendi dediğinle sana cevabını veriyorum demişsinki komünizim şuana hiç bir ülkede uygulanmamıştır be kardeşim söyle neden uygulanmamış bu muhteşem ideoloji ?
      ···
    5. 5.
      0
      Aynen katılıyorum Marksizm tamamen somut kaynaklıdır ve ütopik düşüncelerden uzaktır Marx ı bu kadar önemli kılanda budur.
      ···
    6. 6.
      0
      Küba SSCB
      ···
    7. 7.
      0
      Beyler komünizm ütopiktir ve şöyle bir gerçek vardır eşitlik(!) adı altındayapılan bu değişmeler milyonlarca insanın ölümüyle sonuçlanmıştır biz de isteriz her insanın eşit olduğu bir dünya
      ···
    8. 8.
      0
      Çin , kore ?
      ···
    9. 9.
      0
      Çin , kore ?
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster