/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +1 -3
    Artık korkmayı bırakıp kendine dinle ilgili kendi içinde çelişen kısımları sorgulamaya başlıyorsun. hatta ben şöyle başlamıştım "ulan madem bizi allah yarattı bana akıl verdi şimdi ben bu aklımı kullanmaya başlarsam bunda bi sıkıntı yok." başladığında da önce ufak ufak dinleri reddedip ( ki en çelişkili yerlerinden başlarsanız işiniz kolaylaşır sonrası çorap söküğü gibi geliyor. ayrıca 1000 tane din var neden islam? coğrafya? ) önce bi deist oluyorsun ( ilk başlarda korkuya devam ne olur olmaz) öle şak diye ateist olunmuyor sonra o da mantıklı gelmiyor diyorsun ki yok" ulan ben bildiğin safkan ateistmişim bunca yıl kıldığım namazlar tuttuğum oruçlar da nazar boncuğum olsun." aga dinler insanlığın başlangıcından beri insanların aklının yetmediği mevzulara getirmiş olduğu yorumlardan, hatta tesadüfi gerçekleşen şeylerden birer anlam çıkararak olanları bir mucize gibi görüp efsaneleştirmesinden ileri gelmektedir. örnek; hint mitolojisindeki çift başlı yılan tanrısı. ki adamlar nereden bilsin o zamanlar mutasyonun olduğunu? bunların dışında da insanları kontrol altında tutmanın bir yolu da budur. ilkel kabileler haline yaşadığımız dönemlerde de kendini şifacı doktor ilan edip diğerlerinden üstün kılan ve tanrısal bir güçle onun nimetlerini kullandığını ifade edip bütün kabileyi kendi kurallarına göre düzenleyip yasaları belirleyen reisler vardı. bu reisler hangi kabilelerle savaşılacağını da söylerdi çünkü tanrı ona öle emretmiş.

    şimdi ben dinleri, töreleri toplumsal aklın bana uymamı emrettiği ama mantığımın kabul etmediği vicdanımın el vermediği şeyleri yapmayıp reddederek, aklımı daha hür kullanıyorum. ve gerçekten çok daha mutluyum. birine iyilik yaparken, yardımcı olurken, ödül kazanma hırsıyla değil; ya da kötülük yapmamam, birinin hakkını yemememin sebebi, kızgın sulardan çekindiğim için değil, ben bunları insanlığım gereği yapıyorum ve insan diyebiliyorsam kendime, öle de davranmalıyım erdemli olmak için insan olduğunun farkında olmak yeter de artar bile.. 

    bugüne kadar ki inanç kaynağımın sebebi ise yüzde 80'i korku, kalanı da bilgi ekgibliğiymiş. bence bi enerji var muhabbetine gelince şöyle düşünüyorum bizim bilmediğimiz bir çok şeyin olduğu kesin ama ilginç bir yaşam diliminde ilginç bir ülkede dünyaya geldik. evet belki ortaçağ avrupasından bir iki tık ilerideyiz eyv.. ama bir de marsta koloni kurup oradan da farklı gezegenlere geçiş yapabilmenin yollarını arayan ülkelerin gözünden bakıldığında, mağaradan yeni çıkmış durumdayız o ayrı... benim tek bir tanrım var o da doğanın kendisi, evrenin çok küçük bir parçası olan bu doğa bize çok şey öğretti... artık doğanın zorlu sınavlarla yani evrim yoluyla geliştirdiği, insan ırkı kendi aklını kullanarak bu dünyada ki tüm saçmalıklardan kurtulmanın yoluna bakmalı ve "merak eden aklın" bu içgüdüsel merağın peşinden giderek evrenin kalbine doğru yolculuk etmesi için el birliğiyle çabalaması gerekmektedir. kaldı ki şu salak saçma nükleer kullanımı yüzünden bu dünya da yaşanmaz hale gelecek az kaldı
    ···
   tümünü göster