/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +247 -9
    Zehra Betül Baş, Tokat Fen Lisesinde tmci bir kardeşimiz. 3 yıl fmden hazırlanıp son yıl ilgi alanı olmadığını fark edip risk alarak okuluna rağmen bölümünü değiştirdi ve canını dışına takarak çalıştı. Bu kardeşimizin alerjik astım hastası varmış. Sınav anında herhangi bir kriz halinde sadece kendisinin olumsuz etkilenmeyecegi gibi siniftakileri de olumsuz etkileyeceği bir durum oluşabilirdi.

    Böylece 12 Mart sınav günü ilaçla birlikte sınava girmek istiyor. ilacını güvenlik görevlileri sorun olmaz diyerek içeriye alıyor. Kardeşimiz tekrardan soruyor ve sorun olmayacağını söyleyerek içeriye alıyorlar.

    Kardeşimiz emin olmak için sınav gözetmenine de soruyor durumunu izah ediyor ve gözetmen de sorun olmayacağını defalarca söylüyor.

    Sonra ne mi oluyor kardeşimiz sınav sonucuna bakmaya girince sınavının geçersiz olduğunu görüyor. Defalarca sorun olmayacağını söyleyen gözetmen sınav sonunda optik formuna işaretleme yaptığı için.

    Şimdi beyler burada gözetmen aslında görevini yapıyor sınav esnasında böyle şeylere herhangi birsey söylemeden sınav sonunda işaretleme yaparak iptal edebilir. Fakat birazda vicdan meselesini ele almak lazım kardeşimizin hiçbir suçu yok ve defalarca sorun olup olmayacağını soruyor.

    Ülkeye biraz vicdanı olan insanlar lazım. Sizinde yorumlarınızı bekliyorum.

    edit: imla

    edit2: beyler sizden ricamdir gozetmene küfür etmeyin sadece elestirin.

    edit3: (bkz: 65 yas üstü) buna da bakın panpalarim.
    ···
   tümünü göster