/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +90 -10

    deepwebcilerin aksine tor browser ı kafa kesme videoları izlemekten başka amaçlarla kullanan insanlar da var. biz yazılımcılar ve yazılım meraklıları olaraktan bu dalganın nasıl çalıştığını öğrenelim.


    mevzusu nedir?



    açılımı The Onion Router olan tor, kullanıcılara anonim iletişim imkanı sağlayan bi ağ ve yazılım projekti imiş. tor un olayı gizliliktir. evvela askeri ve akademik amaçla başlasa da zamanla liselilerin bilgisayarına kadar inmiştir. siz internette gezerken takip edilemeyesiniz diye neler yapıyo arkada biliyonuz mu...




    arkada neler yapıyo?



    tor ağının karmaşık bi çalışma prensibi var, maksat muallaklik tabii. tor da yapılan her aramada farklı sunuculardan çıkıyoruz internete ve hedefe ulaşıyoruz. hedefe ulaşana kadar da veriler şifreleniyo da şifreleniyo. bu aralarda derin kuantum hesapları dönüyor. böylece fakir huur çocukları izimizi süremiyor. yaklaşık 6000 farklı sunucu şeysisi varmış anladığım kadarıyla.




    kesin gizleniyo muyuz?



    sen tor browser'dan giripte adını soyadını tck no nu falan yazarsan tabii ki de gizlilik söz konusu değil. gizliliğin anasını ağlatacak ikinci unsur da bilgisayarının hacklenmiş olma durumu. eğer hacklendiysen yediysen türüjeni adam senin nereye çıktığını falan her bişeyi görebilir tabii, tor sihirli bişey değil yani.




    tarihi



    sanki çok umrunuzdaymış gibi tarihi hakkında da kısa bişeyler yazalım. sene 95 amarika deniz harp araştırma laboratuvarındayız arkadaşlarla. paul, maykıl bide davut var yanımda. dedim ya bu amiral bi rahat osbir çektirmiyor. ferre izlemek için bişeyler yapmamız lazım. bütçe falan gerekti onu da dedik ki istihbaratta falan da kullanırız bu gizlilik sağlayan bişey falan diye anlattık o şekilde hayalet projekt olarak başladıydık bu projekte hiç unutmam.
    ilk zamanlarda onr ve darpa tarafından desteklendik. ilk başta amacımız mahremiyet değil gibi gözüküyodu tabii. o zamanlar internetten askeri istihbarat paylaşıldığı zaman istihbaratın geldiği yer gittiği yer ve istihbaratın kendisinin ağ izlenerek bulunma riski vardı onu kaldırmak için devam ettik projeye.
    işleri biraz aksatıyoduk o zamanlar rahatız tabi. rahatsız oldular iki adam aldılar MIT den. bunlar dedi ki hacılar bunu normal insanlar da kullansın içerisi kalabalık olsun ki takip edilmesi daha zor olsun. bu amaçla deniz harp araştırma laboratuvarından ayrıldı tor. herkesin kullanabileceği şekilde düzenlendi. maksat az evvel dediğim gibi içeriyi kalabalıklaştırıp takibi zorlaştırmak idi.
    2004te askerlik bitti, tor u da aldık deniz harp araştırma laboratuvarıyla neredeyse tüm iletişimi kestik. açık kaynak lisanslı proje olarak açtık millete. eff diye biri aldı projeyi efenimesölyim sonra onlar da kâr amacı gütmeyen proje haline getirmişler.




    zayıflıkları



    eğer tor ağının her uçlarında bulunan giriş çıkışlara özerk bi sistem varsa bu sistem giriş unsuruna giren çıkan trafiği istatistiksel olaraktan bişeyler yaparsa isteğin gitmek istediği hedefi kestirebiliyorlarmış.

    yıllardan 2007 iskoçlu bi güvenlik danışmanı olan dan egerstad kendini tor çıkış unsuru olarak tanımadıktan sonra üzerinden geçen trafiği takip edebildiğini söylemiş. tor ile yapılan isteklerde ssl falan filan kullanılmadığı için üzerinden geçen trafik kabak gibi ortada tabi bunları okumazsak ayıp olur zaten.

    gelen isteğin tor'dan olduğu yaptığın isteğin bi yerinde geçtiği içün site sahıbısı isterse tor dan gelen istekleri kısıtlayabilir. viki diyo ki bize tor ile girebilirsin ama yazı düzenleyemezsin mesela.

    kendini tor çıkış unsuru yapıp tor da varolan diğer çıkış unsurlarını ddos ile meşgul edip kendi üzerine daha fazla trafik alan insanlar, insanlarımız varmış bide.




    nasıl indircez?



    bu linkten indirebilirsiniz: https://www.torproject.or...oad/download-easy.html.en başka linkten indirmeye kalkışmayın, ava giderken avlanırsınız sonra mazallah. ayıktıriym şimdiden vpn ile falan girmeniz lazım galiba.




    son söz



    son söz olarak hacılar, tor güzel bi gizlenme yöntemi ama bu deepweb dalgasının çok çılgın bişey olduğuna inanmıyorum açıkçası. he kendi içinde çok gizli şeysilerini hiçbi arama motoru vs. ile bulunamayacak şekilde, domaini url i durmadan değişecek şekilde yayınlayabilirsin, bu şekilde yasadışı şeyleri yayınlayan insanlar olabilir ama bu deepweb diye bi dalganın o yutup videolarında anlatıldığı gibi olduğu anldıbına gelmiyor yani.

    ben uyuşturucu fiyatlarını merak edip biraz onlara bakmıştım, dıbınakoyim bizim mahallede daha ucuz, bide bunun kargosu var beklemesi var falan diyerekten usulca çıktım oralardan. bence boşu boşuna merak etmeyin yani, umduğunuzu bulamayabilirsiniz.


    ···
   tümünü göster