/i/Yazılım

Umuyoruz ki geleceğin yazılımcıları bu altinciden çıkacak!
  1. 1.
    +45 -4

    native mobil app yapma işi için hayvan gibi ide, o ide'nin emulator'ü gibi ağır pororamları kullanmak zorunda kalıyoruz. bu durum bizim camiayı inceden rahatsız etmiş olacak ki yazılan tek kodu birden fazla platformda kullanmamızı sağlayan bazı kolaylıklar var.
    kolaylık dediğime bakmayın tabi her şeyin kendine göre zorluğu var.

    önereceğim dalga dümenlerin hiçbiri iie bi projekt yapmadım ama başka projektlere desteğim falan olduydu. başlayalım.


    React Native



    bu dalgayı facebook geliştiriyor, facebook uygulamasının bi kısmı bunla yapılmış hatta. arka tarafta javascript motoru kullanıyor.
    hali hazırda native olarak yaptığınız uygulamaya yeni özellikleri bu dalga ile geliştirmeniz mümkün(müş).
    detaylar: https://facebook.github.io/react-native/





    ionic framewörk



    ionic hakkında pek bi bilgim yok aslında. angularjs ile bi mobil site yapıyomuş havası var gibime geldi bilemedim. zevkli bişey ama daha evvel pororamlamaya falan girmediyseniz buradan başlayıp güzel işler çıkarabilirsiniz.
    detaylar: https://ionicframework.com/





    xamarin



    m*crosoft un geliştirdiği bişey diye biliyorum. herhalde m*crosoft sonradan satın aldı bunları. c# ile çapraz platform aplikasyon çıkarmaya yarıyor. hani yok ben sadece c# biliyorum okulda bana sadece bunu öğrettiler android e nasıl kod yazayım deme kardeşim, bak burada o bahaneyi kaldıracak bi aracımız mevcurt.
    detaylar: https://www.xamarin.com/





    phonegap



    aralarında en dandiği olduğunu düşündüğüm şey bu phonegap. baya bildiğin jquery mobile kullanarak mobil web sitesi yapıyorsun, bu phonegap te sadece senin o yaptığın mobil web sitesini run edecek bi browser görevi görüyor.
    teknik açıdan güzel bi seçim olmasa da eğer html css i az buçuk çözmüş ve telefon uygulaması yapmak istiyorsanız güzel bi başlangıç olabilir.

    detaylar: http://phonegap.com/





    son söz



    hacılar gördüğünüz üzere çok kısıtlı bilginiz olsa dahi biraz azim ile kendi app inizi yapmanız mümkün. bu kadar şey varken bunlardan birini öğrenmezsek bu da bizim ayıbımız. neyse, bu konuyu merak eden güzel ve ciksi inci yazarı kızlarımız bana pm atarlarsa uygun bir vakitte buluşup yazılım, programlama ve memeler hakkında uzun ve detaylı olarak konuşabiliriz.


    ···
   tümünü göster