/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +23 -2
    Parantez içinde özellikle belirtmeseydin de güzelce anlatacaktım zaten barbarlığın lüzumu yok. Öncelikle güçler ayrılığı diye bir ilke vardır. Bu da yasama yürütme yargı diye ayrılır. Nasıl ki bir futbol kulübü oyuncu alacakken önce teknik direktöre sorar sonrasında para için başkana danışırsa aynı şekilde bu güçler de kendi içlerinde belirlenmelidir. Örneğin HSK için başkann direkt olarak atama yapması kulübe benzer bir örnektir. Bütün güçlerin tek bir insanda toplanması yanlıştır. Herkes bildiği işi yapmak zorundadır. Bir gün meclis fesh edildiğinde biz nedenini bile soramıyorsak bu işte bi yanlışlık var demektir. 15 senedir tek başına iktidarda olan bir partiden bahsediyoruz. Gül geldi sonra başkan oldu daha sonra erdoğan geldi başkan oldu. Bu dönem içerisinde gördüğün bir çift başlılık var mı ? Yani demek istediğim başkan başbakanın yolladığı herhangi bir şeyi veto etti mi bugüne kadar. Zaten istedikleri her madde çatır çutur geçiyor. Tecavüz olayları olan bir vakıf(ensar vakfı) bugün devlet eliyle aklanıyorsa bana kimse çift başlılıktan söz etmesin. Pkk iyice büyüdü, ekonomi aldı başını gidiyor(eksi yönde). Fetö bu iktidarla birlikte bütün organlarımıza sızmayı başardı. Her ne kadar inanmasam da bir darbe olayı oldu. Ve bu adamlar askeriyenin içinde hukukun, kamunun içinde deli gibi güçlenmişler. Bu zamana kadar bunların hiçbirini yönetememiş bir parti veya adama ben neden bugün güvenerek oy vereyim ki ?
    ···
    1. 1.
      +1 -12
      Şimdi bu kardeşimizi birazcık züt edelim.

      Fetö: Kardeşim senin dediğine göre Fetö heryere sızdı. Yargı çok başarısız , hiçbirşey yapamıyoruz. Sence burda bir hata varmı ? Fetö'nün hiçbiryere sızdığı yok. Daha önceden Fetö'yle alakası bile yokken buralara girip sonradan Fetö'cü oldu bunlar , bunu hiçkimse önleyemezdi. Nabıcaksın hepsini zihin testine mi sokucaksın ! Ne tak yapıcaksın ? 10 yıl önceden sakın hiç bir terör örgütüne kafanı yorma mı diyeceksin ? Hadi dedin adamın gibindemi ulan ! Adam istediğini yapar. Bana bir yol söyle 10 yıldır devlet adına çalışan bir adam şuan son 1 yıldır Fetö'cüyse nasıl 10 yıl önceden söyleyebilecekler! Olma diyip hapise mi atıcaklar ! Fetö diye bişey yokkende mi diyecekler ? Bu seni 1. züt etmem..

      2. Ensar vakfının tecavüz olayları. Şimdi kardeşim ortada sadece 1 kişi var ve herşeyi bu adam yapıyor. Adam bir öğretmen ne yapmalarını bekliyorsun ? Gay'misin testine sokak seni belki çocuklara tecavüz edersin mi diyecekler? 3 Yıl nasıl olay ortaya çıkmadı diyeceksin. Eee dıbına kodum burda Tayyi-p'in ne suçu var ! Çocukların olayı kimseye anlatmamak gibi bir gerizekalılık yapmalarından dolayı ortaya ancak 4 yıl sonra çıkabiliyor. Hocada tecavüzcü çoşkun'un kuzenidir kendisi.. Nabalım yani ! 2. züt etme tamamlandı.
      Askeriye , hukuk , kamunun içinde deli gibi güçlendiler , Evet. Bunuda şöyle açıklayabilirim ! 1.'nin aynısı buraya yazdığımı düşün bir Fetö'cü diğer normal insanlara gerekçelerini sunarak Fetö'cü haline getiriyor. Bunlar çoğaldıkça önü alınamaz şekilde güçleniyor ! 15 Temmuzdan önce sen Fetullah Güler'in 15 Temmuz darbe girişiminden önce yaptığı ve insanlar tarafından farkedildiği kaç olay gördün !? Tayyip ne diyecek ! Birader bakın bu varya bu huur çocuğu bunla irtibata geçmeyin amq şeytanıyla haa dikkat edin bine mi diyecek? Ortada Fetö diye birşey yokken ne yapsınlar birader. Ortada sadece Fetullah Güler var! 15 Temmuz darbe girişiminden sonra ilk suçunu işleyen Fetullah Güler'in artık Fetullah Güler Terör Örgütü olarak adlandırılması gerçekleşti , önceden böyle bir şey yoktu. 2000 yılında hakkında suç duyurunda bulunuldu ve mahkemeye çıktı diyeceksin. 2000 yılında Akp iktidarda değildi ;) Şuan görüyoruz ki 19 binden fazla fetöcü mesleklerinden ihraç edilip hapse yollandı , 4 binden fazla fetö'cü ülkeden kaçtı , (geri dönmemek üzere) Şuan aramızda Fetö'cüler kalmadı gibi birşey hergün tespit edilip , sayıları azaltılıyor. Bidahada darbe gibi birşey imkansız. Çünkü Fetö'cü kalmadı.
      Ekonomi. 10'dan fazla ülkenin bizim paramızın değerini düşürmek için kasıtlı çabalamasını RTE nasıl engelliyebilir? Kendisi zaten çabalayıp 0.30 gibi bir rakam kadar azaltmayı başardı! Zaten RTE'nin Başkan olmak istemesi bundan ! Ülkeyi kendisi daha güçlü birşekilde ve daha etkili birşekilde yöneticek. Terör örgütlerinin korkulu rüyası olucak , Türkiye güçlenicek! Bunlar olduğundada sizin gibilerle daşşaq geçeriz artık ;)
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster